[80 b3 2.0] Jak podłaczyć kable w tylnej klapie
-
- Forum Audi 80
[80 b3 2.0] Jak podłaczyć kable w tylnej klapie
Witam wszystkich fanow Audi:0 mam problem z kablami ktore mi sie przeciely:( a dokladniej chodzi mi o te co sa kolo silownika w tylnej klapie!wszystkie sa biale i niewiem jak podlaczyc jest jakas roznica???dzieki z gory:)
cze. no to masz troche zabawy. Kable powinny byc kolorowe i wtedy nie ma problemu. a tak kontrolka do ręki i kombinowanie. Z tego co wiem to są tam kable od:
wstecznego światła
postojówek
przeciwmgielne
stop i jeszcze jakieś bo jest ich chyba 7 (przynajmniej u mnie)
Włączawsz po kolei swiatła i łączysz kable i patrzysz co się świeci.
Powodzenia.
wstecznego światła
postojówek
przeciwmgielne
stop i jeszcze jakieś bo jest ich chyba 7 (przynajmniej u mnie)
Włączawsz po kolei swiatła i łączysz kable i patrzysz co się świeci.
Powodzenia.
po pierwsze wymień cały kabel na nowy bo jeśli zalutujesz go w miejscu zginania to nie wytrzyma dłużej niż miesiąc. najlepiej zastosuj przewód sygnałowy (znajdziesz go w hurtowni elektrycznej) wielożyłowy tak jak stosuje się w maszynach. przewód taki ma bardzo wytrzymałe żyły na zginanie.
co do tego jak to zrobić to w bagażniku po stronie lewej znajdziesz kostkę z niej wycinasz stare przewody i wlutowywujesz nowe. drugi koniec łączysz z wiązką dopiero w klapie bagażnika
co do tego jak to zrobić to w bagażniku po stronie lewej znajdziesz kostkę z niej wycinasz stare przewody i wlutowywujesz nowe. drugi koniec łączysz z wiązką dopiero w klapie bagażnika