[B3 1.6 PP] napęd aparatu zapłonowego
[B3 1.6 PP] napęd aparatu zapłonowego
witam mam problem poniewaz po odpaleniu silnika wydostaje mi sie dziwny dzwiek wiem ze chyba troche za mocno byl pasek napiety i wiem ze to od tego napedu aparatu dzwiek jest ale niemam pojecia jak sie dostac do tego musze caly silnik rozbierac? to jest na lozyskach czy to panewki sa ? ma ktos jakis poradnik jak to zrobic albo cos
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
zacznij od ściągniecia poszczególnych pasków najpierw od alternatora żeby można było wykluczyć łożyska w alternatorze odpal silnik i słuchaj czy dalej rzęzi będzie można stwierdzic czy to łożyska w alternatorze czy może pompa wody i dopiero szukaj ostatniej rzeczy jaką jest rolka napinająca pasek rozrządu a po za tym uwierz mi na rozrządzie sie nie oszczędza tym bardziej że do naszych silników to nie są aż takie koszta
pompa jest nowa a lozyska w alternatorze dopiero wymienione ale dla pewnosci sciagalem pasek no i to nie jest wina lozysk ani pomy wody
[ Dodano: 2012-07-02, 09:35 ]
niestety to nie napinacz rozrzadu:(
ma ktos jakies obrazki albo fotki jak rozebrac ten naped aparatu zaplonowego i wogole jak sie zabrac do tego?
[ Dodano: 2012-07-02, 12:18 ]
juz jest jasne znalazlem ten temat albo walek posredni sie uszkodzil co bedzie lipa znalesc drugi bo nowy to mega koszt a jesli tylko panewka to lajtowo bo od 13 do 35 zl z tego co pisali chlopaki tylko tyle ze roboty troche
[ Dodano: 2012-07-02, 09:35 ]
niestety to nie napinacz rozrzadu:(
ma ktos jakies obrazki albo fotki jak rozebrac ten naped aparatu zaplonowego i wogole jak sie zabrac do tego?
[ Dodano: 2012-07-02, 12:18 ]
juz jest jasne znalazlem ten temat albo walek posredni sie uszkodzil co bedzie lipa znalesc drugi bo nowy to mega koszt a jesli tylko panewka to lajtowo bo od 13 do 35 zl z tego co pisali chlopaki tylko tyle ze roboty troche