[80 1.9 tdi] brak początkowej mocy
[80 1.9 tdi] brak początkowej mocy
Mam taki problem bo przy stracie auto nie ma mocy jedzie jak stary zwykły majzel :-x
Zaślepiłem EGRa autko lepiej ciągnie ale po chwili a od spodu nie.Co to może być :?: :?:
Wiem że mam tez nastawnik do czyszczenia bo przerywa ale to by mogła być wina nastawnika? :mrgreen:
Zaślepiłem EGRa autko lepiej ciągnie ale po chwili a od spodu nie.Co to może być :?: :?:
Wiem że mam tez nastawnik do czyszczenia bo przerywa ale to by mogła być wina nastawnika? :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez radek997, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
radek997 pisze:Mam taki problem bo przy stracie auto nie ma mocy jedzie jak stary zwykły majzel :-x
Mogła by być :mrgreen: Pytanie zasadnicze jaki masz nastwnik :?: potencjometryczny z górnym przelewem ,czy indukcyjny z przelewem z tyłu :?: Do Lutego 94 były potencjometryczne i czyszczenie raczej nie pomoże Po objawach które opisujesz domyślam się że masz potencjometryczny ,bo nawet brudny indukcyjny ,nie daje objawów muła z dołu 8-)radek997 pisze:Wiem że mam tez nastawnik do czyszczenia bo przerywa ale to by mogła być wina nastawnika?
Najpierw sprawdż ile pompuje ,a nie od razu chcesz kręcićradek997 pisze:a jak podkręcić turbo?? zeby niżej ciągło czy tego sie raczej nie robi?
-
- Forum Audi 80
Twoje szczęście :mrgreen:radek997 pisze:właśnie że mam indukcyjny czyli ten c oda sie go wyczyściić.
Niekoniecznie ...i własnie przepływce bym się przyjrzał ,bo czasem zimne luty na płytce powodują takie cuda ,miałem taką co włąśnie zupełnie nietypowo " cięła "z dołu .Bez vaga się nie obędzie ,dynamiczny log bloku 003 i wszystko będzie jasne ...a turbo jak nie pompuje 0,8-0,9 bara ,to szukaj nieszczelnosci w dolocie,ale przedtem sprawdż ,czy klapka od wg zamyka się całkowicie ,bo może ktoś kręcił przy sztandze i rozregulowałradek997 pisze:Jak kupiłem auto miaelm walniętą przepływke i kupiłem używke na allegro ale to jakby przepływka siadała to by chyba całkime nie jechała
-
- Forum Audi 80
:shock: Cuda opowiadasz :roll: równie dobrze mogłeś wymienić opony na nowe i jak ręką odjął :mrgreen:semiro pisze:A ja miałem też taki przypadek że mój 1z chodził jak bez turbo( słabe przyśpieszenie) a była to zima.gdy akumulator juz zakończył życie i zamontowałem nowy wszystkie objawy mineły i teraz zwija gumy jak za starych czasów:-)