[ABC] Wał korbowodowy
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
[ABC] Wał korbowodowy
Witam, jestem w czasie przekładki z automat na manual.
Po odkręceniu sprzęgła z automatu oraz wieńca, jest wałek, chce założyć dwumase lecz nie wchodzi. Na końcu wałka mam cos dołożone jak by pół centymetra coś wystawało więcej, cos jest założone na wałek i dlatego nie moge wsadzić dwumasy, za cholerę nie da rady tego zdjac, przecinak, młotek ni ruszy, ktos wie co tam jest nałożone.
Zobrazuje to najlepiej, tutaj na zdjęciu jest wał, na czerwono zaznaczyłem to co jest u mnie, czyli cos jeszcze wystaje, jakby druga flansza, co to może byc, przez to nie moge założyć dwumasy.
http://imageshack.us/photo/my-images/526/47303214.jpg/
Wały sie rózniły od automatu a manual? Nie mozliwe na alledrogo nie ma różnicy czy A czy M.
Jeśli ktoś wie co to jest i jak to mozna zdjac to było by super i stawiam piwa.
A może to łożysko jakies?
Po odkręceniu sprzęgła z automatu oraz wieńca, jest wałek, chce założyć dwumase lecz nie wchodzi. Na końcu wałka mam cos dołożone jak by pół centymetra coś wystawało więcej, cos jest założone na wałek i dlatego nie moge wsadzić dwumasy, za cholerę nie da rady tego zdjac, przecinak, młotek ni ruszy, ktos wie co tam jest nałożone.
Zobrazuje to najlepiej, tutaj na zdjęciu jest wał, na czerwono zaznaczyłem to co jest u mnie, czyli cos jeszcze wystaje, jakby druga flansza, co to może byc, przez to nie moge założyć dwumasy.
http://imageshack.us/photo/my-images/526/47303214.jpg/
Wały sie rózniły od automatu a manual? Nie mozliwe na alledrogo nie ma różnicy czy A czy M.
Jeśli ktoś wie co to jest i jak to mozna zdjac to było by super i stawiam piwa.
A może to łożysko jakies?
Ostatnio zmieniony 13 lis 2012, 12:44 przez PiotrLublin, łącznie zmieniany 1 raz.
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Właśnie auto stoi u kolegi w warsztacie, i nie bardzo moge jak a do tego jeszcze go w lbn teraz nie ma, mam zaraz jechac do Duo to zobaczę u niego jak to wygląda, lecz przeglądać alledrogo, nie spotkałem sie z takim czymś...
Kokolino Jest flansza, i jak by druga, jest rowek w koło czyli sa to oddzielne elementy, lecz nie chce zejść, po drugie, średnica sie nie zgadza na końcu z średnica otworu w dwumasie, różnica około 2mm a to sporo :evil:
[ Dodano: 2012-07-02, 19:45 ]
Nikt nie wie, co to jest, ma moze ktoś ETKĘ, zeby zobaczyć czy występowały w 2.6 wały specjalne z dokładka do automatu. ztw. flanszą
Kokolino Jest flansza, i jak by druga, jest rowek w koło czyli sa to oddzielne elementy, lecz nie chce zejść, po drugie, średnica sie nie zgadza na końcu z średnica otworu w dwumasie, różnica około 2mm a to sporo :evil:
[ Dodano: 2012-07-02, 19:45 ]
Nikt nie wie, co to jest, ma moze ktoś ETKĘ, zeby zobaczyć czy występowały w 2.6 wały specjalne z dokładka do automatu. ztw. flanszą
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Wiec jak myślisz DeS to co ja mam to co to?
Bo nie widzę czegoś takiego na tym obrazku co było by u mnie.
Ale mnie bardziej interesuje numerek 14 - tuleja? wchodzi w dwmumase, znaczy koło.
Czekaj, czekaj,
Numerek 14,
automaic - tuleja
manual - łożysko igiełkowe
Za bardzo sie na tym nie znam, jest to jakaś roznica wielka? Moze dlatego dwmuasa nie chce wejsc?
Bo nie widzę czegoś takiego na tym obrazku co było by u mnie.
Ale mnie bardziej interesuje numerek 14 - tuleja? wchodzi w dwmumase, znaczy koło.
Czekaj, czekaj,
Numerek 14,
automaic - tuleja
manual - łożysko igiełkowe
Za bardzo sie na tym nie znam, jest to jakaś roznica wielka? Moze dlatego dwmuasa nie chce wejsc?
- DeS
- Audi 80 Klub
- Imię: Paweł
- Model: Audi A8
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Zapewne masz coś takiego:
W manualu jest łożysko.
Tutaj nasi niemieccy koledzy też dywagowali na ten temat i tam jest napisane, że pozbywali się tego metodą, którą określić można raczej jako destrukcyjną :lol:
http://www.audifieber.de/audiforum/thre ... ie-geht-es
W manualu jest łożysko.
Tutaj nasi niemieccy koledzy też dywagowali na ten temat i tam jest napisane, że pozbywali się tego metodą, którą określić można raczej jako destrukcyjną :lol:
http://www.audifieber.de/audiforum/thre ... ie-geht-es
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
- PiotrLublin
- Forum Audi 80