Nie mogę znaleźć konkretnej informacji jaki mam mieć aku.Moja niuńka ma manualną klimę, a fakt który mi miesza w głowie to alternator, jest 90A. Standardowo jest inny, mniemam, że przez klimę ale jak to się ma do pojemności aku wtedy? :idea:
Dodam, że jak i klima, tak altek są w niej od urodzenia.
[B4 80 2.0E ABK] Jaki akumulator.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Audio zwyczajowe, przód oryginalne głośniki, tył dołożone ale tanie kiszki.Wszystkie części oryginalne i altek też się wydaje być.Auto przyjechało z niemiec jestem drugim właścicielem, poprzedni tylko jeździł.Więc nic w nim nie jest ponad.Alternator mnie skołował, myślałem nawet, że jak klimę się włącza altek przechodzi na wyższy "bieg" i daje 90A, w tym wypadku normalny aku 55Ah.Niestety tak chyba nie ma...Stąd właśnie ten temat :lol:
Brak halogenów.
Brak halogenów.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Większy altek dawali tylko i wyłącznie przy klimie lub indywidualnym zamówieniu U mnie przy klimie zwykły altek siadł po ok roku, 90A załatwił sprawę.Szara80tkaTdi pisze:podejrzewam ze ma halogeny przednie i stad ten wiekszy alt
Paco52327, Jeśli nie słuchasz dużo muzyki na postoju to 55Ah spokojnie styknie Altek masz taki jak powinien być, zwykły 65A przy włączonej klimie by nie uciągnął zbyt długo