Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.6 ADA] wymiana skrzynia na dłuższą

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
bronektatar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.6 ADA] wymiana skrzynia na dłuższą

Post autor: bronektatar » 16 paź 2011, 14:02

Mam problem, chciałbym wstawić skrzynie z oznaczenie AXC która ma dłuższe przełożenie niż moja obecna która przy 100km/h ma obroty na poziomie 3200 czy jest sens zmieniać skrzynie może ktoś przerabiał taki temat
Ostatnio zmieniony 16 paź 2011, 21:19 przez bronektatar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
vagman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [1.6 ADA] wymiana skrzynia na dłuższą

Post autor: vagman » 05 lis 2011, 21:00

bronektatar pisze:moja obecna która przy 100km/h ma obroty na poziomie 3200 czy jest sens zmieniać skrzynie może ktoś przerabiał taki temat
Z tego co wiem nie zyskasz na obrotach, a tylko na długości biegu.
A w 80/90 była AXG ona ma 35/9 a ty masz 41/9 pewnie. Bardziej bym szukał CAC, CNY, CUZ 37/10 lub CCF, CDY, CCE 37/9. I od czego jest AXC i czy podejdzie ;>

Awatar użytkownika
LOQ
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [1.6 ADA] wymiana skrzynia na dłuższą

Post autor: LOQ » 07 lip 2012, 02:25

bronektatar pisze:Mam problem, chciałbym wstawić skrzynie z oznaczenie AXC która ma dłuższe przełożenie niż moja obecna która przy 100km/h ma obroty na poziomie 3200 czy jest sens zmieniać skrzynie może ktoś przerabiał taki temat
I co zmieniłeś tą skrzynię? Ja od zakupu tego samochodu myślę o wymianie tej skrzyni bo na trasie przy 130km/h jest 4tys obr i można oszaleć. Ostatnio zastanawiam się nad skrzynia od A4 b6/b7 z silnika 1.6. Może jest ciut dłuższa i świeża. Z zewnątrz wygląda identycznie i na allegro widziałem taką kiedyś z b7 za 250zł. Nie mogę znaleźć wątku na forum w którym ktoś kiedyś pisał, co jest inaczej w tych skrzyniach. Coś pamiętam, że prędkościomierz jest inaczej podłączony ale to jest do przełożenia bez szlifowania z tego co pamiętam.

W ogóle jakie są przełożenia w ADA bo nie mogę tego znaleźć??

Jak ktoś ma doświadczenie z przekładki skrzyni z A4 to proszę o odezwanie się co tam w trawie piszczy ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl