[80 b4] stukanie przy gwałtownym ruszaniu lub zmianie biegu
Sorki że tak późno się odzywam ale z racji pracy nie mam kiedy siadać do kompa. Dałem ciała bo mogłem foto strzelić jak u brata robiliśmy. U mnie był luz około 0,5-0,6 mm. Między wkład a obudowę wbijałem delikatnie młotkiem blaszki stalowe o wymiarach 12 x 20 mm i grubości 0,5 mm. Jedna obok drugiej. Wchodziło ich jedna koło drugiej chyba 4 lub 5 sztuk.
poddaje się :-x
też wbiłem po jednej długiej blaszce (dotyka amora tak na połowie jego obwodu) wysoka na około 2cm i ciasno to siedzi ale wychodzi na to że to nie była przyczyna
już taki ogrom czasu i pracy poświęciłem na to [...] przednie zawieszenie że
na dniach umawiam się do mechanika choć tak naprawdę wątpie że się z tym upora od ręki ale zobaczymy
Maćku wyluzuj z wulgaryzmami, bo możesz otrzymać ostrzeżenie ja rozumiem Twoje rozterki i nerwy bo sam mam to samo.
też wbiłem po jednej długiej blaszce (dotyka amora tak na połowie jego obwodu) wysoka na około 2cm i ciasno to siedzi ale wychodzi na to że to nie była przyczyna
już taki ogrom czasu i pracy poświęciłem na to [...] przednie zawieszenie że
na dniach umawiam się do mechanika choć tak naprawdę wątpie że się z tym upora od ręki ale zobaczymy
Maćku wyluzuj z wulgaryzmami, bo możesz otrzymać ostrzeżenie ja rozumiem Twoje rozterki i nerwy bo sam mam to samo.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 16:28 przez nowko, łącznie zmieniany 2 razy.
mam coś, poluzowałem dzisiaj śrubę od tylnej tulei sanek po stronie pasażera i jak ręką odjął! obejrzałem śrubę i gwint ma dobry, nakrętka od tej śruby jest trochę luźna ale można wkręcić i wykręcić śrubę bez problemu no ale jak ją dociągnę to odgłos wraca:-? o co kaman? :-o
dodam że rozwiercałem tylne tuleje ponieważ miały fi10 a u mnie są śruby fi12
dodam że rozwiercałem tylne tuleje ponieważ miały fi10 a u mnie są śruby fi12
no więc wymieniłem tylne tuleje sanek a od strony pasażera wyciągnąłem gołą ręką tak ciasno siedziała stukanie jakby zniknęło ale coś jeszcze na wybojach lekko tłucze
pytanie: czy płaszczyzna do której przylega przednia tuleja belki i tylna powinny być równoległe? bo zauważyłem że u mnie tylna tuleja względem przedniej jest pod lekkim kątem tak jakby belka miała jakąś przygodę zaznaczam że w belkę jest wbita równo
pytanie: czy płaszczyzna do której przylega przednia tuleja belki i tylna powinny być równoległe? bo zauważyłem że u mnie tylna tuleja względem przedniej jest pod lekkim kątem tak jakby belka miała jakąś przygodę zaznaczam że w belkę jest wbita równo