[80 B4 2.6 ABC] odcięcie zasilania pompki paliwa. Jak?
- radek kocio
- Forum Audi 80
[80 B4 2.6 ABC] odcięcie zasilania pompki paliwa. Jak?
Witam! chcę odcinać zasilanie pompki paliwa ukrytym przeze mnie przełącznikiem. trafi się jakiś bamber co sie na tym zna to i tak odpali i odjedzie :cry: a tak będzie zonk :mrgreen: . Jeśli możecie to pomóżcie.
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 19:41 przez radek kocio, łącznie zmieniany 1 raz.
Już poprawiłemDanek pisze:Panowie, ostrożnie proszę, forum czytają nie tylko klubowicze
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 17:01 przez minon1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Owszem, ale podajecie metody zabezpieczeń i "młody adept sztuki odpalania autka bez zgody właściciela" dostaje wiedzę na talerzu, nie uważasz?Spokojnie może schować przełącznik gdzie sobie chce, nawet w bagażniku, w boczku czy gdziekolwiek, a wpiąć może też się troszkę wcześniej a nie na samym zbiorniku 8-)
nie sądzę bo każdy kto się bierze za "branie" fury to ma tak obcykane że nie bedzie szukał na forum, ale jeśli tak, to kasuję i wysyłam na PW.Danek pisze:Owszem, ale podajecie metody zabezpieczeń i "młody adept sztuki odpalania autka bez zgody właściciela" dostaje wiedzę na talerzu, nie uważasz?8-)
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Nie wiem czy ma obcykane, czy czyta, czy nie. Wychodzę z założenia, że takich informacji lepiej na ogólnym nie podawać. Każdy obcykany złodziej ma w nosie zabezpieczenia ale "gówniarz" może jeszcze nie wiedzieć, że coś takiego można zrobić, poczyta forum i już wie co sprawdzić jak fura nie pali . Wbrew pozorom w wielu przypadkach ma sporo czasu na "zajęcie się" autkiem i spokojnie może pokombinować. Po co kusić cholerę.
spoko już poprawiłem :->Danek pisze:Nie wiem czy ma obcykane, czy czyta, czy nie. Wychodzę z założenia, że takich informacji lepiej na ogólnym nie podawać. Każdy obcykany złodziej ma w nosie zabezpieczenia ale "gówniarz" może jeszcze nie wiedzieć, że coś takiego można zrobić, poczyta forum i już wie co sprawdzić jak fura nie pali . Wbrew pozorom w wielu przypadkach ma sporo czasu na "zajęcie się" autkiem i spokojnie może pokombinować. Po co kusić cholerę.
[ Dodano: 2007-10-16, 18:20 ]
A jak byś kolego chciał fajne zabezpieczenie zrobione własnoręcznie przeze mnie to zapraszam na PW.
Urządzenie składa się z 2 przekaźników paru przewodów i takie tam coś jeszcze- top secret
Urządzenie odcina wszystko oprócz rozrusznika.
Łatwo jest to zamontować, bo wszystko jest opisane.