[All B4] Malowanie tylnej półki
[All B4] Malowanie tylnej półki
Mam taki mały problem - moja tylna półka obecnie jest granatowa, oryginalna była czarna, ale poprzedni właściciel takie trapezy w niej wyrezał, że nic nie dało się z nią zrobić. I teraz tak - chciałbym zmienić jej kolor na czarny, w każdym bądź razie ciemny, a nie granatowy. Jak to zrobić tanim kosztem? Spray? Pasta do butów? Jakiś inny specyfik? Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii, to będę wdzięczny za dobre rady jak się do tego zabrać, żeby w aucie nie śmierdziało przez pół roku farbą a każda jaśniejsza rzecz położona z tyłu nie stawała się czarna...
Z tego co wyczytałem w internecie to był to najzwyklejszy matowy spray. Chłopaki na forum BMW malowali jakiś specyfikiem w rozpylaczu i szorowali szczotką po materiale, żeby dobrze się wchłonął. Z tym, że jednak ja nie mam nie wiadomo ile kasy na taką zabawę, poza tym oni malowali całą wykładzinę, a ja chcę jedynie półkę.
Nie wiem co wyjdzie z malowania, ale chyba lepiej było by trafić półkę w takim kolorze jak jest potrzebna, a tą co jest w aucie sprzedaćMurdzi pisze:moja tylna półka obecnie jest granatowa, oryginalna była czarna, ale poprzedni właściciel takie trapezy w niej wyrezał, że nic nie dało się z nią zrobić. I teraz tak - chciałbym zmienić jej kolor na czarny, w każdym bądź razie ciemny, a nie granatowy. Jak to zrobić tanim kosztem?
Własnie tak się składa, że u mnie szrotów jak na lekarstwo, a jak już, to ceny kosmiczne. Poza tym, tak jak pisałem, kupiłem tą granatową półkę razem z wieloma innymi gratami za grosze i chciałbym ją tanim kosztem po prostu przemalować.
Wiem, że najprościej zmienić na inną, ale ja chcę zmienić kolor tej granatowej. I koniec kropka
Wiem, że najprościej zmienić na inną, ale ja chcę zmienić kolor tej granatowej. I koniec kropka
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Kup filc tapicerski i wyklej na nowo półeczkę. Sam mam do wyklejenia półkę tylną więc możemy kupić na spółkę, bo tyle materiału bez problemu wystarczy na dwie półki http://allegro.pl/material-tapicerski-o ... 61586.html