[80/Coupe/Cabrio B4]kontrolka AIR BAG
[80/Coupe/Cabrio B4]kontrolka AIR BAG
witam koledzy pali mi sie kontrolka od poduszki pow. czy mozna ją jakos zgasic samemu czy trzeba podłączyc pod komputer. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 gru 2006, 20:44 przez Szarek, łącznie zmieniany 1 raz.
pewno samochod mial wypadek i mozesz wcale nie miec poduszki,tylko gazety,a blad moze wyeliminowac tylko serwis badz twoj laptop jak masz prgram
albo porostu jest problem z airbagiem i w srodku jest poduszka,ciezka sprawa,dlatego nie lubie za duzo elektroniki;-) mozesz sprobowac zrestartowac komputero dlaczajac na chwile klemy,czasami taki zabieg pomaga w usunieciu bledu ale to jest raczej dorazne
albo porostu jest problem z airbagiem i w srodku jest poduszka,ciezka sprawa,dlatego nie lubie za duzo elektroniki;-) mozesz sprobowac zrestartowac komputero dlaczajac na chwile klemy,czasami taki zabieg pomaga w usunieciu bledu ale to jest raczej dorazne
Witam koledzy mi też padł chyba moduł od poduchy pewnego razu zaczeła migać kontrolka a później swieciła sie ciagle byłem na VAG próbowali skasować bład rozebrali podłączenia wszystko oki ale bład skasował się dopiero po odłaczeniu na 3 min klem i po ponownej próbie skasowania zaskoczyło bład znikną ale za tydzień dziś odpalam auto i bach znowu to samo diagnoza : padł moduł i teraz mam pytanko mam B4 ABT 94 r potrzebuje właściwy nr tego modułu bo lepiej kupić używke niz naprawiać ten, podacie mi symbol tego sensora bo jak byłem na VAG to zapomniałem sobie przepisac moze ktoś zna ten nr. Dziękuje z góry
- siwusek216
- Forum Audi 80
Tutaj adres do stronki:
https://www.obd2.pl/index.php
u gory w menu jest dekoder bledow.
A tak na szybko :
00532- Regulacja obrotów biegu jałowego
1025 ( powinno byc chyba 01025) - Nieprawidłowe sterowanie lampki
65535 - Uszkodzony sterownik
Pozdro
https://www.obd2.pl/index.php
u gory w menu jest dekoder bledow.
A tak na szybko :
00532- Regulacja obrotów biegu jałowego
1025 ( powinno byc chyba 01025) - Nieprawidłowe sterowanie lampki
65535 - Uszkodzony sterownik
Pozdro
trochę śmiesznie bo na silniku nie wykazał żadnego błędu tylko na air bagu a tu pokazujesz że pierwszy błąd jest na silniku,drugi oznacza nieprawidłowe sterowanie lapki(tylko jakiej??), a trzeci że uszkodzony sterownik(ale jaki??bo trochę ich jest ) więc jeśli ktoś bardziej się orientuje to proszę dalej o pomoc
pozdro
pozdro