[bora 1.9 tdi asv]
Witam
w aucie rozerwało IC ,wymieniłem niby wszystko ok ale ciagnie od 3 ty obrotów.
turbina sprawdzana i posiada luzy do przodu i tylu oraz góra dół. gruszka jak by przepuszczała.map sensor wymieniony na nowy. a oto logi :
logi
[Bora 1.9tdi asv] chip 130km prosba o analize logów
[Bora 1.9tdi asv] chip 130km prosba o analize logów
Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 07:27 przez VW_parts, łącznie zmieniany 1 raz.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja widze ale chce sie upewnic bo nie ktorych rzeczy jescze nie umiem na 100% dlatego wole zapytac a chyba od tego jest forum dyskusyjne czyż nie ?arthur pisze:kto robi soft do niesprawnego auta?
gruszka jak by przepuszczała-co to ma znaczyc?
opis pod postem masz na ozdobe :lol: jak takich prostych rzeczy z logow nie widzisz ?
jak uwalona przeplywke albo zmaszony soft
ja nikogo nie neguje itp jak ktos zadaje pytanie to odpisuje .
[ Dodano: 2012-08-06, 12:32 ]
no i od razu mu powiedzialem ze ma gruszke padnietą ,nie chciał uwierzyc bo ma 2000r i nie mozliwe a ja do niego ,że to nie 1z(wieczny) i faktycznie gruszka złom, a w sterowniku to mu takie cuda porobily bo chyba ma silnik juz wypiłowany ( słaba kompresja na tłokach) niby cicho chodzi ale jakoś dziwne i mu zrobili na 130km tylko, jak dla mnie to za malo jak na 1500zł chip
Moje zdanie jest takie:
Turbo masz naprawdę jakieś słabe, powinno pompować jak szalone a tu długo nic.
Przepływka troszkę zaniża wartości ale to nie główny problem.
No ale ten soft to według mnie słabo zrobiony. Za coś takiego 1500zł to nigdy bym nie dał. Dużo KM z niego nie uzyskano. Doładowanie przydałoby się troszkę większe jak na ten silnik, no i dawki ograniczone dymieniem są jakieś mizerne, mapa ograniczenia dymienia do poprawki.
Turbo masz naprawdę jakieś słabe, powinno pompować jak szalone a tu długo nic.
Przepływka troszkę zaniża wartości ale to nie główny problem.
No ale ten soft to według mnie słabo zrobiony. Za coś takiego 1500zł to nigdy bym nie dał. Dużo KM z niego nie uzyskano. Doładowanie przydałoby się troszkę większe jak na ten silnik, no i dawki ograniczone dymieniem są jakieś mizerne, mapa ograniczenia dymienia do poprawki.
no ja o tym wiem ze kiszku mu wsadzili.ale on o tym wiedzial,bo jak do nich dał to mial jakiegos gotowca wsadzonego juz na gotowcu mial 110km tyle co fabryka,to silnik juz musi byc bardzo słaby,dlatego mu wypiłowali ile sie da u ma 130km i 300 momentu a turbina jego to juz ładne luzy ma wdzłuzne i na boki,a myslalem ze moja jest szrot w 1z ale moja z porownaniem do niego do jest klasa i do tego suchutka
Zgadzam się z Tobą. Oczywiście, że jak nie ma ciśnienia to nie ma masy.UKI_XX pisze:A ile ma pokazywać jak turbo nie pompuje :?: Przepływomierz mierzy masę powietrza a jak jego nie ma to to ma mierzyć, masę próżni :?:rafal9h10 pisze: Przepływka troszkę zaniża wartości ale to nie główny problem.
Ale chodziło mi o to, że na przykład jak na tych logach doładowanie wynosi 2142 mbar a masa nie przekracza 850 mg to według mnie to ciut za mało. Ale nie powinno to znacząco wpływać na moc silnika, choć tak na prawdę do końca nie wiemy jak tuner zrobił ten soft.