[ 80 B4 1Z ] 101hp 221Nm boost 1,2 bar[ABI]konserwacja str 5
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
Co do oślepiania innych, to są różne mity i baśnie Ja jeżdżę od kwietnia , mam obniżone i nikt mi nie mrugał , ani raz, z ręką na sercu.. ale każdy oczywiście będzie miał swoje zdanie . Robiłem testy na drodze proste, z górki i pod górkę i w zadnym wypadku nie oslepiało, a różnica w świetle jest kolosalna. Owszem masz racje, jak trafisz na upartego to Ci weźmie. Trzeba się z tym liczyć, ale dla mnie to i tak głupota jest
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
AudiLaziska pisze:Co do oślepiania innych, to są różne mity i baśnie Ja jeżdżę od kwietnia , mam obniżone i nikt mi nie mrugał , ani raz, z ręką na sercu.. ale każdy oczywiście będzie miał swoje zdanie . Robiłem testy na drodze proste, z górki i pod górkę i w zadnym wypadku nie oslepiało, a różnica w świetle jest kolosalna. Owszem masz racje, jak trafisz na upartego to Ci weźmie. Trzeba się z tym liczyć, ale dla mnie to i tak głupota jest
To było dać komuś auto do prowadzenia i samemu jechać z przeciwka i zobaczyć jak to wygląda
Ja na temat tych chińskich xenonów mam swoje zdanie. Nawet jeśli jest zamontowany w ori soczewce, to na dołkach ładnie mruga po oczach... A w zwykłe lampie to już dla mnie zalatuje agro. Pracuje w warsztacie, w którym jest również stacja diagnostyczna i ostatnio bardzo często ludzie przyjeżdżają z zabranymi dowodami właśnie za xenon. Do tego policjanci walą za to mandaty po 200-400zł. I bardzo słusznie. Miałem kilka razy okazję jechać przed takim samochodem z xenonem, czy się mijać i do bardzo przyjemnych rzeczy to to nie należy.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
MIODEK pisze:AudiLaziska pisze:Co do oślepiania innych, to są różne mity i baśnie Ja jeżdżę od kwietnia , mam obniżone i nikt mi nie mrugał , ani raz, z ręką na sercu.. ale każdy oczywiście będzie miał swoje zdanie . Robiłem testy na drodze proste, z górki i pod górkę i w zadnym wypadku nie oslepiało, a różnica w świetle jest kolosalna. Owszem masz racje, jak trafisz na upartego to Ci weźmie. Trzeba się z tym liczyć, ale dla mnie to i tak głupota jest
To było dać komuś auto do prowadzenia i samemu jechać z przeciwka i zobaczyć jak to wygląda
Tak też robiłem, przesiadłem sie potem i również jechałem innym autem, ale jak już ktoś jest na ' nie ' no to nie da sie go przekonać, że nie rażą
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
No właśnie, tylko pytanie dlaczego nic mi policja jeszcze nie mówiła na temat xenonów ani nikt jeszcze nie mrugał ? Ja wiem, że każdy ma swoje zdanie i tak powinno być. Rozumiem też jak ktoś zamontuje do brudnych lamp w corsie czy w jakims innym obojętnie jakim aucie np xenon 8000k albo 10000k czy jeszcze bardziej mocny. Ja mam 6000k i jestem zadowolony, nie miałem nieprzyjemności z policją, ani nie spotkałem sie z tym, że ludzie mi mrugają czy opierdzielają na SB, a prawda jest taka, że z tego co widzę , bo dużo jeżdzę to bardziej ślepią ludzie którzy nie potrafią nawet poprawnie zamonotować zwykłej żarówki i montują na odwrót i to dopiero ślepi, szczególnie jak taki patafian jedzie za Tb i Ci świeci w lusterkoJa na temat tych chińskich xenonów mam swoje zdanie. Nawet jeśli jest zamontowany w ori soczewce, to na dołkach ładnie mruga po oczach... A w zwykłe lampie to już dla mnie zalatuje agro. Pracuje w warsztacie, w którym jest również stacja diagnostyczna i ostatnio bardzo często ludzie przyjeżdżają z zabranymi dowodami właśnie za xenon. Do tego policjanci walą za to mandaty po 200-400zł. I bardzo słusznie. Miałem kilka razy okazję jechać przed takim samochodem z xenonem, czy się mijać i do bardzo przyjemnych rzeczy to to nie należy
Jak można zamontować na odwrót żarówkę? Świeci do środka czy co? :shock: :shock: :shock:AudiLaziska pisze:a prawda jest taka, że z tego co widzę , bo dużo jeżdzę to bardziej ślepią ludzie którzy nie potrafią nawet poprawnie zamonotować zwykłej żarówki i montują na odwrót i to dopiero ślepi, szczególnie jak taki patafian jedzie za Tb i Ci świeci w lusterko
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
http://desmond.imageshack.us/Himg520/sc ... es=landing
Podobny efekt jest, że żarówka nie świeci na doł tylko jest wrazenie jakby swiecila w górę i tym oslepia i kierowce jadącego przed nim i z przeciwka.
Podobny efekt jest, że żarówka nie świeci na doł tylko jest wrazenie jakby swiecila w górę i tym oslepia i kierowce jadącego przed nim i z przeciwka.
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
No dlatego każdy ma swoje zdanie na ten temat i szkoda czasu na kłótniepawełek pisze:Nikt nie lubi jak samochód z naprzeciwka napierdziela po oczach mocnym światłem
Kumplowi zabrali dowód w ciągu dnia za te ala ksenony, mandatu nie dostał
A co do audika, bardzo fajny - jakie koła planujesz do niego zakupić? Coś z rantem czy bez?
hmm dzięki , cieszę się , że się podoba
Co do koła to raczej na razie z rantem nie myślę, bo mam ' koze ' i mało funduszy na robienie coś koło zawieszenia
dlatego planuję coś stonowanego, najlepiej 17 moze 18 5-ramienny wzór, na lekkim dystanscie z tyłu żeby poszerzyć deliktanie, a potem jak wpadnie jakiś kit 60/40 mam zamiar , to można pomyśleć nad zmianą felgi