[80 B3 All] Światła pozycyjne i światło wstecznego
[Coupe 85 2.0 JS] prawe postojówki nie działają
Witam mam problem jak w temacie nie działają postojówki przednie i tylnie prawe sprawdzałem bezpiecznik 6 i 7 bo prawdopodobnie one są od świateł i są całe wie ktoś może gdzie w czym może być problem ? co jeszcze sprawdzić ?
a nie wywala ci od nich bezpiecznika? moze gdzies jest zwarcie? w ostatecznosci podlacz sie pod postojowki z drugiej strony (tam gdzie dzialaja), ale jesli masz komputer (check) to moze ci pokazywac jakis blad spowodowany zbyt duzym poborem pradu (tak jak czasem przy podlaczeniu gniazda przyczepy), ale nie wiem czy w b4 byly juz takie bajery...
najlepiej jak znajdziesz przyczyne problemu, a jak nie to wtedy kombinuj.
najlepiej jak znajdziesz przyczyne problemu, a jak nie to wtedy kombinuj.
dzis znalazłem chwile czasu zeby pogrzebac i okazało sie ze z tyłu była przepalona żarówka ale z przodu nadal występuje problem bezpieczniki dobre, ale teraz pojawił sie kolejny bonus i jak sie za szybko wejdzie w zakręt to robi sie zwarcie na kierunkowskazach ;] dosc specyficzna usterka jak sie wjedzie wolno jest dobrtze ale jak szybciej to nie działają tzn kontrolka nie miga tylko lekko przygasa i świeci caly czas ale jak sie wyjdzie juz z zakretu na nowo chodzą
[80 B3 All] Światła pozycyjne i światło wstecznego
Mam dwa problemy z oświetleniem...
Pierwsze to takie że cały czas strzela mi bezpiecznik od lewego światła pozycyjnego...
Znaczy objaw jest o tyle dziwny że nie strzela odrazu... jak włożę bezpiecznik i zapale światła to jest oki... jak kawałek przejadę (nie wiem ile bo zawsze maiłem kawałek drogi) to bezpiecznik się przepala (zaryzykowałem 25A i też sie spalił )
A drugi problem po taki że nie mam światła wstecznego i nie mam pojęcia co i jak...
Pierwsze to takie że cały czas strzela mi bezpiecznik od lewego światła pozycyjnego...
Znaczy objaw jest o tyle dziwny że nie strzela odrazu... jak włożę bezpiecznik i zapale światła to jest oki... jak kawałek przejadę (nie wiem ile bo zawsze maiłem kawałek drogi) to bezpiecznik się przepala (zaryzykowałem 25A i też sie spalił )
A drugi problem po taki że nie mam światła wstecznego i nie mam pojęcia co i jak...
Sprawdź lewe oświetlenie, zacznij od przodu auta, oglądnij żarówke,oprawke, przewody, tyle ile dasz rady. A z tyłu, zdemontuj wnętrze świateł ten plastik z żarówkami i ścieżkami. Oglądnij dokładnie. Z tego co czytałem na forum to przez tylne klosze lubi dostawać się woda.
[ Dodano: 2007-11-11, 18:48 ]
Sprawdz jeszcze przewody idące w tylnej klapie. W tdi Kolegi też niebyło światła wstecznego,zaczeliśmy sprawdzać przyżądem czy wogule do oprawek prąd dochodzi,okazało się ze nie. Problem tkwił w przerwanych przewodach.
[ Dodano: 2007-11-11, 18:48 ]
Sprawdz jeszcze przewody idące w tylnej klapie. W tdi Kolegi też niebyło światła wstecznego,zaczeliśmy sprawdzać przyżądem czy wogule do oprawek prąd dochodzi,okazało się ze nie. Problem tkwił w przerwanych przewodach.
Wydaje mi się ze jak będziesz przy czujniku w skrzyni (czyli pewnie pod autem) sprawdz przyżądem ustwaionym na brzęczyk lub omomierz czy coś się dzieje podczas włożenia wstecznego. Moge sie mylić co do sposobu sprawdzenia...ale wydaje mi się że będzie OK. Było to kiedyś poruszane na forum, looknij w szukajke.