[B4] czujnik airbag
Odgrzewam.
U mnie jest taki problem:
Padł mi pająk (później to zauważyłem) a ja myślałem, że bezpiecznik i dlatego nie mam świateł drogowych, więc:
*Powyciągałem wszystkie bezpieczniki i powkładałem je na miejsce, ale:
*wcześniej kilkakrotnie wyciągałem licznik (nic się nienormalnego nie działo)
Sama kontrolka zachowuje się dość dziwnie - po przekręceniu kluczyka miga ok. minutę a później ciągle świeci
U mnie jest taki problem:
Padł mi pająk (później to zauważyłem) a ja myślałem, że bezpiecznik i dlatego nie mam świateł drogowych, więc:
*Powyciągałem wszystkie bezpieczniki i powkładałem je na miejsce, ale:
*wcześniej kilkakrotnie wyciągałem licznik (nic się nienormalnego nie działo)
Sama kontrolka zachowuje się dość dziwnie - po przekręceniu kluczyka miga ok. minutę a później ciągle świeci
- karolas123
- Forum Audi 80
Poducha na miejscu. Pewnie jak gmyrałem w bezpiecznikach to gdzieś poszedł fałszywy sygnał...
Cholender... Właśnie uzmysłowiłem sobie, że robiłem to na włączonym zapłonie... Mam chyba airbag - niewybuch <buu> ale to ustali komputer.
@up: Wybuch, niewybuch, ale błąd wykasowany i jest gitara. Czy to zadziała to żeby nie trzeba było się przekonać...
Cholender... Właśnie uzmysłowiłem sobie, że robiłem to na włączonym zapłonie... Mam chyba airbag - niewybuch <buu> ale to ustali komputer.
@up: Wybuch, niewybuch, ale błąd wykasowany i jest gitara. Czy to zadziała to żeby nie trzeba było się przekonać...
-
- Forum Audi 80
Odgrzewam temat.
Czytałem sporo ale nie moge znaleźc odpowiedzi na mój problem.Kupiłem autko i świeci sie ciagle kontrolka od airbagu,styki przy kierownicy sprawdziłem(o ile to te styki),ale nie mam pojecia gdzie szukać dalej gdzie sa jakieś czujniki.Do tego wszystkiego jeszcze nie dział mi klakson,wykrecony i sprawdzany na krótko daje sygnał po podłaczeniu do auta nie trabi.Może to jakaś awaria w kierownicy powoduje brak klaksonu i świecenie airbagu.Prosze o jakieś porady. Dziekuje z góry
Czytałem sporo ale nie moge znaleźc odpowiedzi na mój problem.Kupiłem autko i świeci sie ciagle kontrolka od airbagu,styki przy kierownicy sprawdziłem(o ile to te styki),ale nie mam pojecia gdzie szukać dalej gdzie sa jakieś czujniki.Do tego wszystkiego jeszcze nie dział mi klakson,wykrecony i sprawdzany na krótko daje sygnał po podłaczeniu do auta nie trabi.Może to jakaś awaria w kierownicy powoduje brak klaksonu i świecenie airbagu.Prosze o jakieś porady. Dziekuje z góry
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Nie sprawdzisz bez kompa. A to że ciągle świeci to może być też błąd napinacza pasów (ja się z tym zmagam) i objawy są dokładnie takie same jak uszkodzonej taśmy poduszki.wojtekrus964 pisze:a czy mozna sprawdzic ta taśme bez podłaczania po kompa,bo zapłace raz najpierw za sprawdzenie puźniej po wymianie jeszcze raz trzeba jechac na skasowanie błedu.
A co do problemu kolegi wojtekrus964 z klaksonem to może po prostu czujniki w płytce klaksonu (która jest pod poduszką) masz uszkodzone i stąd brak klaksonu...
A czy ktoś mi pomoże czy kable z napinaczy pasów też idą do centralki Air baga w środkowej konsoli??