[B3 All] Brak podświetlenia tablicy rozdzielczej.
[B3 All] Brak podświetlenia tablicy rozdzielczej.
Panowie! potrzebuję Waszej pomocy. Niedawno wysiadły mi światała mijania więc, zdjąłem pająk, przeczyściłem styki i zauważyłem że kostka jest lekko połamana właśnie przy złączu pająka z kablami, ale najważniejsze że naprawiłem światła. Poskładałem wszystko włączam światła i działają. Moja radośc nie trwała za długo bo spojrzałem na liczniki. Nie mam podświetlenia zegarów, środkowego panelu i podświetlenia tablic rej. (wiem że to wszystko jest na jednej linii). Sprawdziłem bezpieczniki, wszystkie są OK. Poruszałem kablami od pająka i podświetlenie się pojawiło na chwilę ale potem znikło i już nie wróciło. Co się mogło stac ?
-
- Forum Audi 80
pająk działa a z tą kostką to sam nie wiem. Jest lekko pęknięta, ale to raczej nie jest powód braku "brzęczka" i podświetlenia bo wtyczka do podświetlenia tablicy i rejestracji jest po drugiej stronie tej kostki (na dole). Bezpieczniki tak jak mówiłem wcześniej są dobre, kable w bagażniku też bo nie dawno je naprawiałem. czyżby poszedł tak nagle potencjometr czy przyjarała się ścieżka w liczniku ?