[B3 1.8 PM]Pomoc z instalacją Bingo M
[B3 1.8 PM]Pomoc z instalacją Bingo M
Witam, czy ktoś mógłby powiedzieć co jest nie tak z moimi ustawieniami Bingo M? Dziwnie to wygląda na wykresach. Z góry dzięki za pomoc. Audi 80 B3 1.8 90KM PM, sterownik Bingo M, reduktor Lovato.
http://www.youtube.com/watch?v=AbMkIDIgRRM
http://www.youtube.com/watch?v=AbMkIDIgRRM
Ostatnio zmieniony 28 lip 2012, 09:34 przez krzA6, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zakładają go po to, żeby ustawić Ci instalacje, bo często nie ogarniają sprawy z krokowcem i auto źle chodzi, a zakładają register i instalacja zachowuje się jak I gen i jest banalnie prosta do regulacji.krzA6 pisze:Nie, parownik jest nowy, dwa tygodnie temu założony. Kurcze gaziarze założyli też mi ostatnio register, na przewód choć nie wiem po co jak jest krokowy
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Coś tam na da, ale wiesz dla nich po prostu to było na rękę, bo komputery to czarna magia, coś źle założyli i nie mogli tego ustawić, a wiesz, jak masz 3 śrubki do regulacji to nie jest filozofia ustawić. Tu przykręci, tam trochę rozkręci i działa. Ale to jest druciarstwo. Ja na Twoim miejscu wypierdzieliłbym ten register i doprowadziłbym instalację do porządku, by to krokowiec sterował przepływem gazu, bo po to jest.
-
- Forum Audi 80
hmm jak parownik jest nowy to musi sie dac to ustawic. A ajki masz ten parownik lovato czy jakis inny?
koledze w A4 ustawiałem bingo m i smiga az miło tylko ze był tam własnie reduktor lovato i wiedzialem co i jak bo ja miałem taki i sam sie na nim nauczyłem.
Najpierw wykonaj nauke na rozgrzanym silniku i jak ustawi PWA to ustaw parownik tak aby na wolnych obrotach sonda oscylowała bogato/ubogo jak to ustawisz to przy np. 3000 obr powinna tak samo oscylowac tylko szybciej. Jak tak nie bedzie to mozliwe ze mozesz mieć za "luźny" mikser czyli ma za duza srednice i krokowiec nie moze tego skorygować. U mnie w ABK był 30mm i na 34 juz nie chciał chodzić i dławił sie.
I wywal ten register Co te gazowniki robia to głowa mała, niedawno byłem u jednego i z ciekawosci zapytałem jakie wtryski by dali do mojego ABK i podpowiedziałem im ze to full grupa to powiedział ze tylko i wyłącznie valteki ja pytam czemu a on na to bo sa 3 ohm'owe :shock:
koledze w A4 ustawiałem bingo m i smiga az miło tylko ze był tam własnie reduktor lovato i wiedzialem co i jak bo ja miałem taki i sam sie na nim nauczyłem.
Najpierw wykonaj nauke na rozgrzanym silniku i jak ustawi PWA to ustaw parownik tak aby na wolnych obrotach sonda oscylowała bogato/ubogo jak to ustawisz to przy np. 3000 obr powinna tak samo oscylowac tylko szybciej. Jak tak nie bedzie to mozliwe ze mozesz mieć za "luźny" mikser czyli ma za duza srednice i krokowiec nie moze tego skorygować. U mnie w ABK był 30mm i na 34 juz nie chciał chodzić i dławił sie.
I wywal ten register Co te gazowniki robia to głowa mała, niedawno byłem u jednego i z ciekawosci zapytałem jakie wtryski by dali do mojego ABK i podpowiedziałem im ze to full grupa to powiedział ze tylko i wyłącznie valteki ja pytam czemu a on na to bo sa 3 ohm'owe :shock:
-
- Forum Audi 80
czyli krokowiec sie otwierał na max a sonda dalej na ubogo? to musze Cie zasmucic ze czas pojechac do sklepu za nowa, chyba ze sprobujesz odkrecic jeszcze plastikowa srube na reduktorze bo moze jest zakrecona za bardzo i nie puszcza tyle gazu co trzeba jak to nic nie da to jak pisałem sonda powiedziła papa