Witam
Mam problem. Otóż to przypadkowo zalałem wody do baku, (miałem w garazu w takich samych bańkach wode i benzynę) wlałem około 3 l wody do 10 l PB. I teraz pytanie co zrobić? Wypompować? Czy zalać do pełna? Wyjąłem pompę paliwa i próbowałem wężykiem troche wypompować, ale coś mi nie szło, prędzej bym się zećpał oparami jak to wypompował, wokół pompy jest max 5 cm benzyny ( znaczy sie juz nie samej bezyny) Jeśli wypompować to jak najlepiej?
Silnika na magicznej mieszance nie odpaliłem bo zaraz po zalaniu sie kapnąłem, że coś nie tak wlałem.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
[B4 ABK] Zalana Woda Do Baku......
no to wiem ale jak? mam stary odkurzacz na wodę co bezpośrednio to co zassa wali w wodę ( zbiornik) cienki wężyk bym mu założył może to da radę? Czytałem że można pompką paliwa wypompować ale to zanim wypompuje 10 l do tego komputer chyba po 10 sekundach ją wyłącza jak załapie że silnik nie chodzi więc na moje trochę szkoda pompki bo jeszcze się przytrze albo coś, a do tego przecież i tak pompka zawsze z litr na dnie zostawia.PieterB pisze:musisz jakoś to wypompowaćbobix11 pisze:wlałem około 3 l wody do 10 l PB. I teraz pytanie co zrobić?
[ Dodano: 2012-07-25, 15:40 ]
ok odkurzacz wszystko wciągnął co do kropli :mrgreen: i teraz mam pytanie. czy bak w b4 abk sedan ma jedno wgłębienie po środku tam gdzie pompa i dalej jest prosty? czy ma jakieś przegrody etc? bo jak patrzę tu od strony otworu pompy to jest sucho.
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt: