Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] elektryka zwariowała...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
depe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B4 1Z] elektryka zwariowała...

Post autor: depe » 30 lip 2012, 22:09

nie dałoby się zawrzeć wszystkiego w tytule, wobec tego opiszę w czym leży problem.
Mam też inne problemy z elektryką, ale akurat w tym przypadku znam ich przyczynę i raczej nie mają one wpływu na ostatnio występujące problemy.

- po przekręceniu kluczyka nie wyświetla się żadna kontrolka, oprócz "check engine".
[auto odpala bez problemu, i dalej:]
- po przejechaniu kilku kilometrów zapala się na stałe kontrolka oleju no i tak się świeci (nie mruga) aż do zgaszenia silnika
- od tego samego momentu przestała działać klimatyzacja (robi niższą temperaturę, ale wcześniej było lodowato, teraz tylko ledwo co zawiewa chłodem).
- zegary przestały działać. Działa tylko zegarek elektroniczny. Natomiast obrotomierz, wskaźnik paliwa, prędkościomierz, wskaźnik temperatury - wszystko stoi.

Oprócz tego nie ma żadnych niepokojących objawów związanych z elektryką.

Wcześniejsze problemy elektryki:
- zwarcie lewej wiązki na tylnej klapie - ale tylko po umyciu auta (jeśli po przewodach cieknie woda) - na razie nie zrobiłem, brak wpływu na cokolwiek, jak było mokre to zamknięcie klapy powodowało aktywowanie się centralnego zamka, więc zamknięcie klapy zamykało auto ;-) )
- prawa szyba ciężko chodzi (żeby ją zamknąć, trzeba ją co chwilę cofać przyciskiem)
- lampka w bagażniku nie aktywuje sięw momencie otwarcia klapy. Wiążę to albo z uszkodzoną wiązką wspomnianą powyżej, albo z czujnikiem, na razie tego nie rozbierałem, bo jak potrzebuję światła to po prostu odpalam ją ręcznie przyciskiem :-)

i własciwie... tyle ;-)
Jak ktoś zna rozwiązanie, zamieniam się w słuch :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl