[b3] przecieka
[b3] przecieka
siema, podczas deszczu cieknie mi woda do bagażnika.
Na pewno nie z lamp bo wykrecilem i zasilikonowalem
Ślady wody widac na zapasie i to kapie z gory.
Patrzyłem także mocowania spojlera na klapie i stamtąd nie leci.
Proszę o porady skąd ta woda?
edit by UFOtm: kolego zainstaluj sobie porządną przeglądarkę bo walisz ortografy, które wołają o pomstę do nieba. <czapa>
Na pewno nie z lamp bo wykrecilem i zasilikonowalem
Ślady wody widac na zapasie i to kapie z gory.
Patrzyłem także mocowania spojlera na klapie i stamtąd nie leci.
Proszę o porady skąd ta woda?
edit by UFOtm: kolego zainstaluj sobie porządną przeglądarkę bo walisz ortografy, które wołają o pomstę do nieba. <czapa>
Ostatnio zmieniony 17 sie 2012, 12:58 przez pawlak178, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Jeśłi o bagażnik chodiz to sprawdź czy nie podcieka Ci pod aluminiowymi listewkami na dole tylnych słupków dachu. Mi tędy przeciekało, teraz susza Możliwe, że woda dostaje się przez rynienki odpływowe koło siłowników klapy Jeśli będziesz coś uszczelniał to tylko nie sylikonem, bo jest on nieprzyjazny dla blachy
Ostatnio zmieniony 17 sie 2012, 13:00 przez Audi Sport, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolega andi77 dobry patent podesłał, zamknij się w bagażniku i jeśli nie zobaczysz prześwitu to niech ktoś leje wodę z węża lub myjki na auto i wtedy zobaczysz skąd woda zacieka. U mnie woda dostawała się przez lampę na lewym błotniku. Ktoś ją zdejmował i nie uszczelnił poprawnie. Podkleiłem taką czarną elastyczną uszczelkę do okien ma lampę i teraz w bagażniku sahara panuje
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Ja mam amelinium i specjalna farbą do amelinium pomalowane <ok> <ok> <ok>trepek pisze:Czy aby napewno to amelinium jest? Mi się wydawalo, ze plastic-fantastic
Nieszczelność pod lampami można tak zlokalizować lecz na zakładkach pod rynienkami odpływowymi dokładnie tego nie zrobisz. Ja psikałem powietrzem z kompresora przeczesując każdy centymetr mas uszczelniających na łączeniach blach wyszukując powiewu powietrza.manfred19 pisze:zamknij się w bagażniku i jeśli nie zobaczysz prześwitu to niech ktoś leje wodę z węża lub myjki na auto i wtedy zobaczysz skąd woda zacieka.
wiem gdzie ma koncowa droge woda w bagazniku jest to wzmocnienie na blotnikach tylnych po otawrciu klapy jak spojrzysz od dolu powyzej lamp jest tam wzmocnienie i stamtad kapie woda jak pada desz a dalej nic nie da jak wejdziesz po wzmocnienie jest naspawane az do zbiornika paliwa zrobie kolego zdjecia wzuce zaznacze gdzie co i jak zawsze co 2 gowu to nie jedna sprubuje wyjac te zaslepki slupkow tylnych na mysl przychodzi mi tagrze mocowanie zawiasow klapy tez tam koncza sie sruby juz tyle zeczy wymontowalem ze glupieje skad ta woda sie tam pojawia a diaksem nie bede cil wzocnien a potem spawal szkoda furmanki :cry: