Jestem świeżo po wymianie tylnych zacisków,bo jeden ze starych zaczął lać spod ośki od ręcznego.
Po kilku dniach pracy i sporej liczbie postawionych "przecinków ",wszystko zostało złożone i odpowietrzone.
Pedał hamulca łapie dość wcześnie ,hamulce trzymają dobrze,ale jak już załapią i pedał próbuje dalej wcisnąć to zaczyna powoli opadać prawie do podłogi ( hamulce dalej trzymają).
Czy już pompa niedomaga czy jeszcze gdzieś jest powietrze w układzie?
W razie najgorszego (zdychającej pompy) ,jakiej firmy pompę szukać,a jakiej unikać ?
[b4 1z] Niedomagająca pompa czy zapowietrzony układ ?
Również bardziej prawdopodobne wydaje mi się zapowietrzony układ niż padnięta pompa, o ile w 100% jesteś pewny że nie doszło do niej powietrze. Ja po regeneracji zacisków z tyłu też miałem problem z odpowietrzeniem układu i jak się okazało nowy oring na ośkę ręcznego z zestawu był za mały wynikiem czego było zapowietrzanie się układu i podciekanie.
Także proponuję obejrzeć jeszcze raz zaciski pod kątem wycieków i solidnego odpowietrzenia całego układu
Także proponuję obejrzeć jeszcze raz zaciski pod kątem wycieków i solidnego odpowietrzenia całego układu