[80 b3 1.8] jakie świece i przewody?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Synbol silnika jest wytłoczony na bloku po prawej stronie pod przewodem płynu chłodniczego. Jest też w dowodzie rej. i na wklejce w bagażniku. Poza tym to w B4 nie było chyba silnika 1.8!? Gdzie masz koło zapasowe? W bagażniku z boku po lewej?morus pisze:wiem o swoim autku tylko tyle ze rok jest 91 pojemność silnika 1.8 a co do reszty o którą się pytasz to niestety niewiem nawet gdzie szukać info o tymJeśli podasz rocznik, typ silnika, pojemność , kilowat, kod silnika to odpiszę jak Audi montuje fabrycznie i co poleca. :lol:
pozdrawiam
Firma firmą jednakże czy przewody w wypadku zasilania gazem to nie powinny mieć najlepiej rdzenia ferrytowego, a nie miedziane czy z tym rdzeniem z grafitem połaczonym tworzywem sztucznym?!A to że mówia ze silikonowe to tylko obudowa taka. Ale jednak jakby nie było to BOSCH albo BERU. Świece BOSCH firmuje 3elektrodowe-ok ale co z właściwościami do gazu, zwykłe nie zabardzo lepiej z dodatkiem itru. Kopułka BOSCHA za mniej niz 200zł nie kupisz-orginalu oczywiscie, te tańsze to BOSCH-siedziba firmy in Poland.
nie
ja mam b3 tylko dopiero sie dowiedziałem to długa chistoriaOofol pisze:Synbol silnika jest wytłoczony na bloku po prawej stronie pod przewodem płynu chłodniczego. Jest też w dowodzie rej. i na wklejce w bagażniku. Poza tym to w B4 nie było chyba silnika 1.8!? Gdzie masz koło zapasowe? W bagażniku z boku po lewej?
Re: [80 b3 1.8] jakie świece i przewody?
przewody brisk albo zamiennik ktory ma nie gume lecz silikon.morus pisze:witma chciałbym wymienić swiece i przewody w mojej audi b3 1.8 ( silnik ma gaźnik) mam w niej wstawioną instalacje gazową i ty jest moja prośba do wask koledzy. a mianowicie jakiej firmy swiece sa dobrej jakości i jakie przewody do nich dobrać ? bardzo prosze o rade i zgóry dziękuje za odpowiedź
a swiece hmmm.
jezdzilem na iskrach brisk bosch i po za cena nie ma roznicy!
polecam brisk bo tanie 6 zl sztuka!
aha do lpg swieca tylko jednoelektrodowa i zmniejszony odstep o 10procent!
[ Dodano: 2007-02-09, 16:46 ]
do lpg tylko jednoelektrodowe!Organista18 pisze:Oczywiście orginały miałem na myśli no i trzy żarowe 8-)Oofol pisze:Bosch jak tak to tylko Made In Germany! Wyprodukowane gdzie indziej to śmieci! (szczególnie w Polscen...)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2007, 18:19 przez idealny71, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam kolegów a co sądzicie o świecach platynowych
http://moto.allegro.pl/item257552037_sw ... pfr6q.html
slyszałem że podobno ponad 100.000km wytrzymują?
http://moto.allegro.pl/item257552037_sw ... pfr6q.html
slyszałem że podobno ponad 100.000km wytrzymują?
A propo, moze kolega wie jakie przewody seryjnie montowali w B3 '86 1.8 NE? Bo mam podejrzenie, ze nie byly jeszcze zmieniane (Beru), a auto ma przebieg 190k, w dodatku swiece byly NGK i to jeszcze z znaczkiem vw-Audi.czarek_d20 pisze:Mam LPG i świece NGK japan 3 elektrodowe ale 2,0 na wtrysku i przewody firmy BERU , u Ciebie jest gaźnik to raczej polecałbym świece jednoelektrodowe, a przewody firmy BERU są najlepsze do audi.
Jeśli podasz rocznik, typ silnika, pojemność , kilowat, kod silnika to odpiszę jak Audi montuje fabrycznie i co poleca. :lol:
pozdrawiam
jakie swiece do B3 1,8 S r. 91 na jednopunkotwym wtrysku ?? z jedną czy trzema elektrodami ?? oczywiscie NGK w katalogu wychodzi ze 3 - elektrodowe. mam gaz wiec chyba jedno tak jak tutaj wszyscy piszą. drugie pytanie co ile wymieniac swiece ?? wilu8 napisał ze co 10 tys a inny kolega ze co 30. wiec juz sam nie wiem. teraz mam NGK 3 elektrodowe i zrobilem na nich 20 tys wiec wymieniac juz i na jednoelektrodowe ??