[B3 PP] Po wymianie układu chłodzenia nadal wysoka temp!
[B3 PP] Po wymianie układu chłodzenia nadal wysoka temp!
Ostatnio wymieniłem elementy układu chłodniczego tzn. chłodnicę, termostat oraz czujnik włączania wentylatora, a wszystko zalałem płynem K2 zielonym. Po wymianie auto utrzymuje temp ok 92 stopnie w korkach podskakuje do 95 no włącza się wentylator. Dziś jak jechałem autostradą miałem 3,5-4 tyś obrotów i temperatura była na poziomie 95, a miejscami np podczas wyjazdu pod górę 97 stopni. Czy to normalne?
-
- Forum Audi 80
- damianek1234561
- Forum Audi 80
damianek1234561, właśnie żałuję, że od razu z rozrządem tego nie zrobiłem. Co do temp to troche mnie to irytuję. Cały czas taka wysoka i wentylator chodzi. Sugeruje się tym, że np jak jadę A4 b5 AFN trasę 450 km to czy korek czy autostrata wskazówka nie ruszą się z 90 stopni. No ale to diesel, a nie benzyna.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Topran to szajs a termostat wahler to zależy jak trafisz ja osobiście nie polecam kiedyś pisałem że dwa wymieniłem i w końcu kupiłem oryginał i spokójryju pisze:No możliwe, tylko czy czujnik odpowiada za podwyższoną temp? Wentylator się włącza. Po drugie jest nowy bo też go wyminiłem. Kupiłem toprana a termostat wahlera.