Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[B3 2.0] wymiana poduszki pod silnikiem

Wszelkiego rodzaju opisu napraw, instrukcje napraw itp.
Awatar użytkownika
zibi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0] wymiana poduszki pod silnikiem

Post autor: zibi77 » 07 sie 2012, 11:37

Witam klubowiczów . Chciałem się podzielić wiadomościami na temat wymiany poduchy silnika (prawej). ObrazekPoczytałem po forum i pozbierałem info i zacząłem. Najpierw trzeba podnieść cały przód auta zdjąć podłogę sinika i odkręcić śruby zepsutej poduchy Obrazek i odkręcić śrubę drugiej poduszki od dołu (może być nie do końca). Ja odkręciłem jeszczegumę od filtra -przepływki bo przy wyciąganiu starej poduszki sinikiem trzeba trochę poruszać i może pęknąć Obrazek.później podwiesiłem silnik (uzyczułem sobie takie zawiesie ale można podlewarować silnik) Obrazek.Odkręcamy przedniąpoduszke przed silikiem Obrazek i popuszczamy wózek silnika i drążek stabilizujący Obrazek i możemy wyjąć poduszke lekko podważając sinik. ;-) .trochę się trzeba namęczyć ale jest to do zrobienia w ok.1 -2godz.P.s. łape na silniku raczej się nie odkręci żeby sobie skrócić robote chyba że ktoś ma fikuśne klucze bo dostęp do śruby z tyłu jest mizerny.Ja mam motor w automacie ale nie ma to różnicy czy automat czy manual .Powodzonka <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Naprawy”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl