Witam serdecznie.
Chciałbym was prosić o pomoc z wtryskiwaczami do mojego Audi'ka
Chodzi o to, że kopci na biało, a na jałowych obrotach nierówno chodzi.
Dzieje się tak, dopiero po nagrzaniu. Gdy jest zimny wszystko gra i buczy
Znajomy mechanik sugeruje, iż jest to wina wtryskiwaczy.
Tak więc pytanie do was: CZY W TYM MODELU SĄ WYMIENNE KOńCóWKI WTRYSKIWACZY ???
Z góry dziękuję za pomoc.
POZDRAWIAM Jacek
[B4 1.9TDI 1Z] Czy końcówki wtryskiwaczy są wymienne ??
Mechanikiem też nie jestem ale końcówki są wymienne. W Inter Cars są po 65zł/szt. Zresztą sam sobie zobacz http://sklep.intercars.com.pl/
Końcówki w 1z są wymienne, ale zabieg ten trochę mija się z celem, po prostu lepiej jest wymieniać całe wtryskiwacze, niestety, ale tak to już bywa z wtryskiem bezpośrednim diesla
Poza tym, to nie jest wina wtryskiwaczy a raczej uszczelki pod głowicą. Biały dym jest efektem spalania wody, która przedostaje się prawdopodobnie przez uszczelkę. Nie ubywa Ci płynu? Jaki masz stan oleju?
Poza tym, to nie jest wina wtryskiwaczy a raczej uszczelki pod głowicą. Biały dym jest efektem spalania wody, która przedostaje się prawdopodobnie przez uszczelkę. Nie ubywa Ci płynu? Jaki masz stan oleju?
Witam!
Płyn mi nie ubywa. Za to troche oleju bierze. W niej dzieje sie coś dziwniego. Gdy jest zimna to wszystko w porządku, ale jak silnik jest nagrzany to nie równo chodzi. podobno to wina pompy wtryskowej. nie wiem. Jak uważacie??
Symbol mojej pompy to BOSCH 0460404998 EDC. jej podobno się nie naprawia. może ktoś miał podobne problemy, czekam ma wszelką pomoc
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Płyn mi nie ubywa. Za to troche oleju bierze. W niej dzieje sie coś dziwniego. Gdy jest zimna to wszystko w porządku, ale jak silnik jest nagrzany to nie równo chodzi. podobno to wina pompy wtryskowej. nie wiem. Jak uważacie??
Symbol mojej pompy to BOSCH 0460404998 EDC. jej podobno się nie naprawia. może ktoś miał podobne problemy, czekam ma wszelką pomoc
Z góry dziękuje i pozdrawiam.