[B4 All] Polerka oryginalnych felg 10ramiennych
-
- Forum Audi 80
[B4 All] Polerka oryginalnych felg 10ramiennych
Witam, mam pytanie jak mam spolerować moje alufelgi ? Ponieważ chciałem kupić 17 ale uznałem że oryginalne + polerka będzie lepiej się prezentować. Więc od czego zacząć ? jak zedrzeć lakier itp. co później robić ? Potrzebuje instrukcji krok po kroku ; ) Pozdrawiam i dziękuje : ) Tak jeszcze może się przyda moje felgi wyglądają tak:
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 11:31 przez Pawel_Audi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 JS
- Kontakt:
w sklepie z lakierami samochodowymi dostaniesz http://www.scansol.pl/ itd spray psikasz i lakier aż się pieni potem jak felgi dobry stan bez rys kupujesz papier wodny i jedziesz od najgrubszego do cienkiego na koniec past polerska np automax zagadaj do delika on ostatnio działał
-
- Forum Audi 80
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Będziesz miał zbyt duży kontrast między dekielkami a felgą i polerka nie da pożądanego efektu. Sam ostatnio robiłem polerkę felg w nissanie masz efekt u mnie w temacie. Mimo że kapselki są malutkie to i tak trochę przeszkadza mi różnica między kapslem a spolerowaną felgą a u mnie kapselki są z niby chromowanego plastiku.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
jeszcze myślałem nad tym żeby ranty pomalować w granat i ten dekielek ; ) a cała reszta w polerce ; ) co o tym sądzicie ? ; )
albo jeszcze zrobię tak że kupię blachę alu cienką i przykleję ją do dekielka i wtedy spoleruje ; )
albo jeszcze zrobię tak że kupię blachę alu cienką i przykleję ją do dekielka i wtedy spoleruje ; )
Ostatnio zmieniony 11 sie 2012, 19:42 przez Pawel_Audi, łącznie zmieniany 1 raz.