Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] nowy problem z instalacją

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
meir
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

[B4 ABK] nowy problem z instalacją

Post autor: meir » 08 sie 2012, 20:30

Witam

Od niedawna mam taki problem że instalacja sama kiedy się jej to podoba ( na zimnym / na ciepłym / zaraz po odpaleniu / po 3 godzinach jazdy ) przechodzi z LPG na Pb. Gazownik po podłączeniu kompa stwierdził że umiera reduktor to ja głupi myk do sklepu i kupiłem nowy ( taki sam jak był czyli silver ) założyłem go i dalej to samo. Załatwiłem sobie kabelek podłączyłem i okazało się że w momęcie moich problemów czujnik ciśnienia pokazuję takie dane :
Obrazek

po czym podciśnienie podskakuje na bardzo wysoką wartość przez co ciśnienie gazu spada i rozłącza mi gaz ( wyskakuje błąd zbyt niskie ciśnienie gazu )

czy to oznacza że czujnik ciśnienia nadaje się już tylko do wymiany i czy to jego wina z przerzucaniem na Pb ?\

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 sie 2012, 21:09 przez meir, łącznie zmieniany 1 raz.

Key100l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Key100l » 08 sie 2012, 22:10

sto procent czujnik... To kme dużo krwi mi już napsuło jako gazownikowi... Strasznie wadliwe mają czujniki ciśnienia i reduktory... Na moje znajdź kogoś kto na na podmiane żeby potwierdzić... Ale to raczej pewne... To główne problemy z tą instalacją dużo tego w necie jest opisane... Jak będziesz potrzebował pomocy to pisz tu lub pw

Awatar użytkownika
meir
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: meir » 08 sie 2012, 22:17

na podmiane ciężko więc zostaje zakup nowego a cena prawie 200 zł zniechęca

[ Dodano: 2012-08-14, 21:08 ]
jednak czyszczenie nic nie dało więc udałem się do sklepu zakupiłem nowy czujnik ( miałem CCT3 ) a że ich już nie produkują kupiłem CCT4 T z taką samą wtyczką jak cct3. Podpiołem dziada czarny przewód od czujnika temperatury zostawiłem wolny różowy zlutowałem i teraz po przekręceniu kluczyka na 2 pozycję ( palą się kontrolki itd ) słychać cyknięcie elektrozaworów i po chwili dzwięk jak brak gazu.

Pomocy ludzie bo ja już ręce rozkładam ... jutro podepne lapka ale wątpie że coś zobacze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl