[Audi 80 ABK 2.0 115 KM] gaśnie na gazie
-
- Forum Audi 80
[Audi 80 ABK 2.0 115 KM] gaśnie na gazie
Witam Szanowne Forum ! Bardzo proszę o pomoc. Kupiłem Audi 80 1994r z silnikiem ABK 2.0 115 km. Miał on zamontowany zespół gazowy 1-szj generacji ( śruba regulowała stan mieszanki gaz - powietrze) W takim stanie silnik spalał ponad 16 litrów LPG. Wg. opinii fachowców z Waszego Forum zużycie gazu było zbyt duże. Żeby radykalnie poprawić pracę silnika i zmniejszyć zużycie LPG Wasi doradcy polecili mi założyć zespół 2 - giej generacji czyli(sterownik elektroniczny silniczek krokowy + reduktor ) Wykonali to fachowcy w znanym renomowanym serwisie w Rzeszowie. Wynik jest taki, że silnik spala mniej gazu ale przy zmianie biegów często gaśnie co uważam za niebezpieczne dla silnika,oraz dla bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Nadmieniam, że ze śrubą regulującą stosunek gaz - powietrze silnik nie zgasł mi ani razu. Proszę o fachową radę i pomoc jak postąpić żeby usunąć tą usterkę. Poniosłem dość duże koszty a wynik jest nie do przyjęcia. Mój adres edicz2@ wp.pl Pozdrawiam i czekam na pomoc z Waszej strony.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2012, 17:53 przez Edward Cz., łącznie zmieniany 1 raz.