[80 B4 All] Jakie Opony do Felg 9Jx16H2
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
asienka, nie słuchaj tych ludzi bo oni to by na 8J naciągali 225/55 :lol: Jak mają inflator to każdą oponę naciągną... Najlepiej mieć kogoś znajomego bo ogólnie wulkanizatorzy wkurzają się na takie roboty
Co do opon to z czystym sumieniem mogę Ci polecić Uniroyal Rainsport1 Świetnie zachowują się na deszcze jak i na suchym :->
Co do opon to z czystym sumieniem mogę Ci polecić Uniroyal Rainsport1 Świetnie zachowują się na deszcze jak i na suchym :->
Koledzy a ja będę miał pytanko. Trafiły mi się niedawno ładne felgi 2*7,5 i 2*9 R16 po taniości więc długo nie czekałem z zakupem. Druga sprawa, że mam komplet opon 215/55. I teraz właśnie te pytanko jak to wyjdzie w użytkowaniu, gdy te opony założę na felgi 9? Mam avanta na seryjnym zawiasie. Będzie coś tarło?
Tak myślałem że wyglądu to to za bardzo nie będzie miało. Boje się trochę niższego profilu bo już na naszych "pięknych" drogach załatwiłem trzy różne felgi. Dwie na raz i właśnie na profilu 55, później miałem alu R16 na profilu 45 to aż felga pękła na dwóch rantach i opona trzasła . A jeżdżę naprawdę dużo po całym kraju. Głównie nie wiem czy tak jak pytałem na profilu 55 na 9 cali feldze będzie tarło. Zapomniałem dodać: ET20. A wygląd to już jakoś przeżyje
Ja też sie podepne pod temat, kupiłem dzisiaj sobie w końcu wymarzone 17... a dokładnie są 4 x9 ET 30 z, koleś dorzucił mi za darmo 2 oponki 225x35x17, nie mogłem w to uwierzyć bo opony są po jednym sezonie sporo mają tego "mięsa", i teraz pytanie jakie oponki dorzucić na pozostałe felgi? i czy te 225x 35 nie bedą troche za niskie? jeżdżę autem na codzień praktycznie stałymi drogami, także wszystkie dziury itp mam opcykane ale 35 to troche mało jak dla mnie, nigdy nie jeździłem na tak niskich oponach... Doradźcie coś
Ja mam naciagniete 205/55 na 9 cali i jest dobrze.krajes-17 pisze:Tak myślałem że wyglądu to to za bardzo nie będzie miało. Boje się trochę niższego profilu bo już na naszych "pięknych" drogach załatwiłem trzy różne felgi. Dwie na raz i właśnie na profilu 55, później miałem alu R16 na profilu 45 to aż felga pękła na dwóch rantach i opona trzasła . A jeżdżę naprawdę dużo po całym kraju. Głównie nie wiem czy tak jak pytałem na profilu 55 na 9 cali feldze będzie tarło. Zapomniałem dodać: ET20. A wygląd to już jakoś przeżyje