Witam.
Mam problem z elektryka, wydaje mi sie ze ma to zwiazek ze swiatlami wstecznymi.
Wszystko jest dobrze dopuki nie zapali mi sie sam z siebie przycisk wstecznego swiatla przeciwmgilenego. Zapala sie na wylaczonych swiatlach przy wlaczaniu biegu wstecznego i pali sie caly czas przy wlaczonych swiatlach. Kiedy ten przycisk sie pali to nie dzialaja mi swiatla wsteczne. Brak swiatel wstecznych denerwuje mnie ale zwiazany jest z tym jeszcze wiekszy problem. Mianowicie kiedy przy wlaczonych swiatlach wylaczam silnik na biegu wstecznym, to silnik nie gasnie. Cala elektryka sie wtedy wylacza, tzn. wlaczaja sie postojowki, na tablicy rozdzielczej gasna wszystkie kontrolki ale zapala sie kontrolka absu.
Zeby wylaczyc wtedy pracujacy wciaz silnik musze albo zrzucic na luz albo wylaczyc swiatla. Udalo mi sie nawet wylaczyc silnik poprzez nacisnicie przycisku ogrzewania szyby tylnej.
Czy ktos z was moze mi powiedziec gdzie moze tkwic problem????
Pozdrawiam, Ryba
[B4 1Z] Problem z wyłączeniem silnika
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Witam.
Sprawdź wiązke na zawiasie tylnej klapy bo z opisu to coś mi się widzi że, gdzieś sie kable przetarły się a zwarcie może robić takie rzeczy. Pozdrawiam.
Sprawdź wiązke na zawiasie tylnej klapy bo z opisu to coś mi się widzi że, gdzieś sie kable przetarły się a zwarcie może robić takie rzeczy. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2007, 14:23 przez Kokolino, łącznie zmieniany 1 raz.
Na 100% wiazka w klapie miałem to samo tylko z tym wyjądkiem ze dałem rady zgasić autko.Swieciły mi mgielki i wsteczny niezaleznie czy wlaczałem wsteczny czy mgiełke i odwrotnie a kontrolka tez swieciła.
A zgasić go nie mozesz dlatego bo napiecie idzie od swiateł tylnych na kontrolke a puzniej na stacyjke i nie wyłacza.
A zgasić go nie mozesz dlatego bo napiecie idzie od swiateł tylnych na kontrolke a puzniej na stacyjke i nie wyłacza.
no wlasnie, wszystko fajnie tylko ten silnik mnie zastanawia....tam moze byc wiekszy bajzel niz tylko ta wiazka w klapie. no bo co ona ma do zaplonu? musi byc gdzies zwarcie i po wylaczeniu stacyjki z guzika od wstecznego leci prad na stacyjke (a normalnie jest odwrotnie) i silnik nie gasnie...
zobacz cos takiego: odepnij guzik od mgielnej i zobacz co sie dzieje?
zobacz cos takiego: odepnij guzik od mgielnej i zobacz co sie dzieje?