TEMAT ZAMKNIĘTY
Odpowietrzyłem na tyle ile mogłem...
Potem w trase 700km i jest dobrze
Nie wiem czy to odpowietrzanie pomogło, czy też klocki musiały się dobrze ułożyć.
W każdym bądź razie jest teraz dobrze
Pozdrawiam
[B3 80 1.8] Głęboki pedał hamulca
Słabe hamowanie...
Witam. Jeśli możecie proszę o pomoc. Chodzi mianowicie o moje słabe hamulce w Audi. Otóż pedał hamulca wciśnięty 1/2 samochód zwalnia, a żebym mógł się zatrzymać w miarę szybko muszę użyć siły i naciskam 3/4, ale gdy go dotykam albo nawet naciskam centymetr lub dwa on w ogóle nie reaguje. Dodam, że mam pełne tarcze przód i tył, a pedał hamulca nie wpada tylko jakby tak głęboko łapał. Kiedy silnik nie pracuje mogę napompować pedał i jest wysoki i twardy, wtedy zapalam silnik i pedał schodzi w dól. Tak powinno być prawda? Hamulce są stanowczo za słabe, ale nie wiem co z tym zrobić. Jakiś czas temu były próby odpowietrzania ale nie pomagało, wracam do tematu bo zaczęło mnie to irytować, robi się chyba zbyt niebezpiecznie. Pomóżcie! z góry Dzięki.
U mnie jest tak: hamulce w miare dobre, ale czasami pedał jest bardzo twardy i hamowania praktycznie brak jak już się zatrzymam i mocno naciskam pedał czuć jak powoli schodzi i hamowanie wraca do normy tzn. nie jest to szczyt moich marzeń ale hamuje. Ta sytuacja zdarza się dosyć często. Druga rzecz to taka że nie mogę zacząć pompować przy hamowaniu (ABS w nodze) bo pedał już za drugim wciśnięciem robi się twardy i sytuacja jak wyżej. Może ktoś wie o co chodzi?
-
- Forum Audi 80
Dziwne rzeczy.Jak wymieniałeś te klocki,bo czytam i widze że to nie jest pojedynczy problem.Mi sie takie coś jeszcze nigdy nie przydarzyło,a mam 4-tą audi z kolei i w kazdej co najmniej dwa razy wymieniałem klocki.Coś nie tak robicie panowie.Porzadnie wszystko poodpowietrzaj jeszcze raz i napisz o rezultatach,jak nic to nie da to moze coś poradzimy.