Jak w temacie, mam taka skrzynke od kolegi UFOtm.
Pochodzi od V6 Coupe i mam zamiar ja zamontować do mojego ABT zamiast skrzyni CGT.
Bylem pewny ze wszystko pasuje poza flanszami które będę musiał przełożyć, dziś szukając informacji na ten temat zgłupiałem i wyczytałem ze mogą nie pasować flansze?
Ja mam flansze pod przeguby 100mm, skrzynia z V6 jest pod 130mm z tego co się zorientowałem. Czy można przełożyć same flansze ? będą pasowały ?
Czy jeszcze jakies problemy mogą mnie napotkać przy zmianie skrzyni ?
Edit:
Znalazłem na etce ze flansze są zakończone pierścieniem rozprężnym zabezpieczającym jak półośki od strony przegubu zewnętrznego.
Z ETKI wynika ze skrzynia V6 ma większej średnicy te pierścienie co oznaczało by ze ma większej średnicy oski
Odnoszę wrażenie ze z mojej przekładki nic nie wyjdzie, czy może jednak jest jakiś sposób ?
Czy półosie z przegubami od tej skrzyni od Coupe (V6 2.6) by podeszły do mnie do ABT ? Mam na myśli długość i osadzenie w piaście.
[B4 ABT] Skrzynia z V6 do 4R 2.0 - zamiana flanszy możliwa ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- karolas123
- Forum Audi 80
Będą pasowały z twoimi przegubami zewnętrznymi, Jeżeli nie zmienisz flansz.PI7er pisze:Czy półosie z przegubami od tej skrzyni od Coupe (V6 2.6) by podeszły do mnie do ABT ? Mam na myśli długość i osadzenie w piaście.
TDI ma przeguby koronowe takie same jak automat w B4 ale to są przeguby nowego typu. Prosze czytaj czasem całość żeby innym nie mylić.karolas123 pisze:ale coś mi sie obiło o uszy ze półośki z przegubami od v6 zgrywaja sie tylko z tymi od 1.9 tdi,
Pozdro
Niestety nie mam etki i zresztą tam nie dokońca jest to jasno napisane.
Musisz niestety wyjąć i posprawdzać. Nie ma innej możliwości.
2.6 i 2.8 ma inne półośki. Też zalezy od roku i innych rzeczy i co mieli na półce.
Ogółem Do skrzyni od v6 weż półoski od tej skrzyni a zewnętrzny bedzie pasował od twojej. Bo masz małe przeguby.
Tdi zostawcie w spokoju one maja zupełnie inny wieloklin wiekszej średnicy dożo grubszy i jest krótki.
Pozdro
Odezwij sie na gg
Musisz niestety wyjąć i posprawdzać. Nie ma innej możliwości.
2.6 i 2.8 ma inne półośki. Też zalezy od roku i innych rzeczy i co mieli na półce.
Ogółem Do skrzyni od v6 weż półoski od tej skrzyni a zewnętrzny bedzie pasował od twojej. Bo masz małe przeguby.
Tdi zostawcie w spokoju one maja zupełnie inny wieloklin wiekszej średnicy dożo grubszy i jest krótki.
Pozdro
Odezwij sie na gg