[ABK] Niskie obroty po odpaleniu
[ABK] Niskie obroty po odpaleniu
Po demontażu i ponownym montażu kolektora dolotowego pojawił sie problem z obrotami. Gdy odpaliłem zimny silnik obroty były tak niskie że na biegu jałowym silnik gasł. Podkęciłem srubą na przepustnicy i obr podbiłem na ok 800 ale jak dzisiaj ponownie odpalałem zimny motor to obroty na zimnym były w ok 500 ale po lekkim nagrzaniu wzrosły do 800 i tak trzymają.
Wszystkie wtyczki i przewody co były rozłączane są podłączane, w przepustnicy nic nie grzebane, tak jak zdjęta tak złożona.
Przed ww demontażem wszystko było ok.
Wszystkie wtyczki i przewody co były rozłączane są podłączane, w przepustnicy nic nie grzebane, tak jak zdjęta tak złożona.
Przed ww demontażem wszystko było ok.
Przed było wszystko ok, demontowałem tylko do malowania.
Posprawdzałem jeszcze raz wszystko, lewe powietrze napewno nie jest bo jak zdejmę wężyk od zaworu ciepłe/zimne powietrze, łapie lewiznę i obroty wzrastaja.
Odłączałem wszystkie kostki: od przepustnicy, przepływki, krokowca i żadnej reakcji, nawet od wtryskiwacza ssania nic nie robi, ani nie wzrastaja ani rosną
Wg mnie usterka jest stała bo jak by wystepowała tylko na zimnym motorze to po tym podwyższeniu obrotów na przepustnicy obroty powinny wzrosnąc pow 1000 a trzymaja na 800-900 jak sie nagrzeje, a na zimnym ok 500 przez +/- 3min i wzrastają powoli do ok 800.
Posprawdzałem jeszcze raz wszystko, lewe powietrze napewno nie jest bo jak zdejmę wężyk od zaworu ciepłe/zimne powietrze, łapie lewiznę i obroty wzrastaja.
Odłączałem wszystkie kostki: od przepustnicy, przepływki, krokowca i żadnej reakcji, nawet od wtryskiwacza ssania nic nie robi, ani nie wzrastaja ani rosną
Wg mnie usterka jest stała bo jak by wystepowała tylko na zimnym motorze to po tym podwyższeniu obrotów na przepustnicy obroty powinny wzrosnąc pow 1000 a trzymaja na 800-900 jak sie nagrzeje, a na zimnym ok 500 przez +/- 3min i wzrastają powoli do ok 800.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
nie wiem czemu u Ciebie tak jest ale u mnie po odłączeniu przepływki auto gaśnie i jak krokowca odłączę to też gaśnie ale tylko jak jest zimny silnikkori pisze:Odłączałem wszystkie kostki: od przepustnicy, przepływki, krokowca i żadnej reakcji, nawet od wtryskiwacza ssania nic nie robi, ani nie wzrastaja ani rosną
-
- Forum Audi 80