Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ALL] Rozmiar wykładziny podłogowej

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mjuzak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ALL] Rozmiar wykładziny podłogowej

Post autor: mjuzak » 15 sie 2012, 13:16

Znalazłem info jak wyciągnąć / wymienić tapicerkę podłogową. Ponieważ obecna ma już swoje lata i plamy których nie usunę, pomyślałem, że najłatwiej będzie kupić materiał, wyciąć z wzoru (stara wykładzina) i voilà. Pytanie tylko jakiej wielkości płachta będzie potrzebna? Może ktoś wie? nie zdejmowałem starej, a domyślam się, że prócz widocznej części jest też zapas który wchodzi pod plastiki. Nie chcę demotować całego wnętrza tylko dla wymiarów.

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 15 sie 2012, 13:30

niestety ale wsyzstko co na podłosze to musisz zdemontować, mało tego pod deskę też ona wchodzi. .. jak chcesz wyciać z płaskiego materiału taką wykładzinę ? na pewno to dobrze przemyślałeś ?

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 15 sie 2012, 13:41

Moim zdaniem taniej Cię wyjdzie kupując drugą taką wykładzinę w lepszym stanie.

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 15 sie 2012, 13:45

MIODEK pisze:Moim zdaniem taniej Cię wyjdzie kupując drugą taką wykładzinę w lepszym stanie.
no własnie .. chetnie Ci taką sprzedam ;-) oryginalna jest na specjalnym podkłądzie i na dodatek jest profilowana, sam tego nie zrobisz, chyba, że jestem profesjonalnym tapicerem posiadającym umiejętności i sprzęt.

Awatar użytkownika
mjuzak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mjuzak » 15 sie 2012, 14:50

Wygląda na to ze nie przemyślałem :-\ Zostaje gruntowne czyszczenie obecnej podłogi. Ma ktoś opracowany sprawdzalny patent? A po części do audi to z pewnością się zglosze :-)

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 15 sie 2012, 15:11

mjuzak pisze:Wygląda na to ze nie przemyślałem :-\ Zostaje gruntowne czyszczenie obecnej podłogi. Ma ktoś opracowany sprawdzalny patent? A po części do audi to z pewnością się zglosze :-)
vanish plus porzadny odkurzacz piorący, jak takiego nie masz to lepiej poejdz tam gdzie piorą tapicerki zapłącisz kilkadziesiąt złotych i bedzie jak nowa.

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 15 sie 2012, 22:27

Zależy od koloru tapicerki jak masz jasną i stare wżarte plamy to plamy to niczym jej nie dopierzesz. Jeśli chodzi o środek to Vanish ten w proszku do dywanów, do tego szczoteczka. Żeby ci to dobrze wyszło wyjmij przednie fotele.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl