[B4 All] Wycie w Lewym Przednim Kole
[B4 All] Wycie w Lewym Przednim Kole
Problem z Audi 80 b4 2.0 115km 93r
mam problem w swoim aucie otóż coś wyje w przednim lewym kole (od strony kierowcy) przy skręcaniu w lewo cichnie a w prawo wyje niemiłosiernie, gdy się dodaje trochę gazu delikatnie cichnie ale nadal wyje. Po wymianie łożyska i nawet całej zwrotnicy nie ma żadnej różnicy.
łożysko odpada, krzywa piasta - zwrotnica również, olej w skrzyni był i jest. Proszę o jakieś pomocne diagnozy na ten temat.
mam problem w swoim aucie otóż coś wyje w przednim lewym kole (od strony kierowcy) przy skręcaniu w lewo cichnie a w prawo wyje niemiłosiernie, gdy się dodaje trochę gazu delikatnie cichnie ale nadal wyje. Po wymianie łożyska i nawet całej zwrotnicy nie ma żadnej różnicy.
łożysko odpada, krzywa piasta - zwrotnica również, olej w skrzyni był i jest. Proszę o jakieś pomocne diagnozy na ten temat.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 18:23 przez 55Diego55, łącznie zmieniany 2 razy.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
No to skoro na innej zwrotnicy jest to samo, czyli objawy nie ustają to moim zdaniem to wyje przegub, albo skrzynia mimo wszystko. A czy jak w miejscu kręcisz kierownicą na odpalonym silniku to czy nie ma przypadkiem też jakiegoś dziwnego dźwięku?
[ Dodano: 2012-05-21, 13:04 ]
PS. Popraw tytuł tematu wg. panujących zasad, zanim władza nadejdzie .
[ Dodano: 2012-05-21, 13:04 ]
PS. Popraw tytuł tematu wg. panujących zasad, zanim władza nadejdzie .
Mi też coś wyje w lewym kole podczas jazdy. Przy skręcie w prawo cichnie, przy ruszaniu nic nie strzela. Na starych i nowych oponach tak samo. Co to może być?55Diego55 pisze:przy ruszaniu na skręconych kołach w lewo i prawo żadnych dźwięków nie wydaje strzelania albo coś podobnego. Koła zamieniałem tył z przodem nic nie pomogło.
Re: [B4 All] Wycie w Lewym Przednim Kole
a te łożysko to do nowej zwrotnicy zostało włożone nowe?55Diego55 pisze:Problem z Audi 80 b4 2.0 115km 93r
Po wymianie łożyska i nawet całej zwrotnicy nie ma żadnej różnicy.
Re: [B4 All] Wycie w Lewym Przednim Kole
Koledzy ratujcie, bo mam już dość hałasu, który słyszę z lewej strony. Tak jak opisałem powyżej jak jadę prosto to słychać buczenie (takie łuuu, łuuu, łuuu) tylko do 50 km/h przy przyspieszau i hamowaniu to samo. Jak zwalniam do 60 i niżej to wtedy słychać. Z lewej strony, jak delikatnie skręce w prawo odgłos znika a jak w lewo nasila się. Mam wymionione opony zimowe i letnie na nowe( na jednych i drugich tak samo), wymienione hamulce na ate, łączniki stabilizatora, tuleje sanek i wahaczy, zbieżność igła. Łożyska nie ruszane- mechanik stwierdził, że są niby ok. Słyszałem, że jak łożyska się kończą to im szybciej się jedzie to głośnie słychać wycie. U mnie powyżej 70 już tego nie słychać, chyba, że szum wiatru zagłusza odgłos, ale raczej nie. Może to coś w skrzyni? Ostatnio uzupełniałem w niej olej, było mało. Biegi wchodzą idealnie, z kliknięciem, nic nie zgrzyta, nie piszczy. Może to przegub zewnętrzny lub wewnętrzny? Czasami jak skręcam max w prawo i hamuje słuchać taki dziwny odgłos, huk, szczególnie jak parkuje na max skręconych w prawo kołach, ale tak to cisza. Nie terkocze. Ratujcie co to może buczeć???
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Kolego Krzysztofie ok. dwóch lat gimnastykowałem :evil: się z takim dźwiękiem podczas jazdy, zdążyłem wymienić wszystko w zawieszeniu, zostało jeszcze tylko łożysko lewe (chociaż dźwięk zużytego łożyska wg mnie odbiegał od tego jak z reguły zachowuje się zużyte łożysko) i skrzynia po wymianie łożyska w końcu odetchnąłem, łożysko SKFgunia256 pisze:jak jadę prosto to słychać buczenie (takie łuuu, łuuu, łuuu)