Witam. Czy za pomocą tlenku ceru który można kupić na allegro da się zregenerować powierzchnie kloszy reflektorów i halogenów ?
Dziś kupiłem halogen Audi 90 za śmieszne pieniądze (nie pobity, obudowa ma zaczepy OK, tylko strasznie zeżółknięty w środku i klosz spiaskowany) i chciałbym doprowadzić go do jaknajlepszego stanu, bo lewy założyłem nowy w 2008 roku gdy zakładałem zderzak z 90tki i teraz będzie to trochę głupio wyglądało prawy w stanie mizernym, lewy w stanie dobrym.
Są inne sposoby na regeneracje takich kloszy ?
Pozdrawiam.
[all] Regeneracja szklanych kloszy reflektorów
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[all] Regeneracja szklanych kloszy reflektorów
Ostatnio zmieniony 08 sty 2017, 20:31 przez pawelrybak15, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Zobacz to: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=11043 http://forum.vectraklub.pl/index.php/to ... kle-lampy/
Polerować papierem można tylko szklane klosze, te z tworzywa się do tego nie nadają co można wyczytać z powyższych linków.
Polerować papierem można tylko szklane klosze, te z tworzywa się do tego nie nadają co można wyczytać z powyższych linków.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Do regeneracji plastikowych kloszy dosyć dobrze nadaje się zestaw BG Lenz Saver. Zastosowane było na ojcowym A6 i po zabiegu światła wyglądają o wiele lepiej, niestety ze szkłem zupełnie sobie to nie radzi. Zastanawiam się nad tlenkiem ceru, kumpel polerował w ten sposób szybę w Audi B2 i był bardzo zadowolony z efektów :roll:
P.S. Link pierwszy odnosi się do plastikowych kloszy, drugi z forum klubowego Opla wspomina o szklanych kloszach, ale ja kiedyś próbowałem polerować pastą tempo szklany klosz i efekt był zerowy :evil:
P.S. Link pierwszy odnosi się do plastikowych kloszy, drugi z forum klubowego Opla wspomina o szklanych kloszach, ale ja kiedyś próbowałem polerować pastą tempo szklany klosz i efekt był zerowy :evil: