[All] Sony XS HA1726
[All] Sony XS HA1726
Mam do Was drodzy użytkownicy jedno małe pytanko dotyczące tych głośników. Zamontowałem je z tyłu na półce i jak trochę bardziej podkręcę decybele, to troszkę harczą. I tutaj pytanie, czy to kwestia wyciszenia w jakiś sposób od strony kufra tej półki, czy może radio jest trochę za słabe? Bo jakby nie patrzeć, to jak jest ustawiona głośność na połowę, to trochę zaczyna już w rytm muzyki mrugać
Dodam, że nie jest to radyjko fabryczne, tylko Sony. Niestety oznaczenia nie znam, ale zaraz je poznam, to napiszę
Pozdrawiam!
Dodam, że nie jest to radyjko fabryczne, tylko Sony. Niestety oznaczenia nie znam, ale zaraz je poznam, to napiszę
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 18 sie 2012, 13:48 przez jooreck, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Możliwe kolego że masz za słabe radio, ja miałem podobnie z głośnikami JBL gto938 które było bezpośrednio podpięte pod radiem JVC kd-g312 nawet chciałem reklamować głośniki. Problem się skończył jak kupiłem wzmacniacz (4x90rms). oczywiście trzaski zniknęły ale podkręcając max na radiu nigdy nie będzie czysty dźwięk. Chociaż możesz regulować na wzmaku.
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
ale radio nie ma 4x45 w RMS to taki chwt tylko jak ma jakieś 10-15w rms to wszystko jak by radio miało tyle mocy to ludzie by wzmacniaczy nie kupowali <ok> a co do głośników aby nie charczał i ładnie grał to on sam musi być dobrej jakości musi być odpowiednio usztywniony i zabudowany i musi miec podaną odpowiednia moc nie oczekuj od tych głośników fajerwerk bo to są głośniki do przeciętnego słuchania no jak chcesz coś mocniej to trzeba sie trochę pobawić w skrzynie i odseparowany przód
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Miałem je podpięte pod wzmacniacz Sony (4x45wat a waga wzmacniacza to z 7kg (wzmacniacz bez żadnych zwrotnic, korektorów itp, sama sekcja wzmacniająca oparta na mos-fetach) więc chyba widać, że radio nie może mieć też 4x45w jak radio ma 4x6 wat to będzie dobrze) i zwrotnicę. Wszystko sterowane z poziomu radia JVC KD-SH99R a więc dawnego flagowca JVC, który 8 lat temu kosztował 2 tyś zł w sklepie...
Zmiejsz basy Radio nie wydala prądowo.jooreck pisze:Bo jakby nie patrzeć, to jak jest ustawiona głośność na połowę, to trochę zaczyna już w rytm muzyki mrugać