gio3000, mi się nie wydaje żeby to był potencjometr bo jak pójdzie potencjometr to będziesz miał problem z obrotami i na przykład jak dodasz gazu to obroty bedą się utrzymywały po wyżej 2000.
trzeba szukać problemu gdzie indziej, układ WN,zapłon,przepływka.
[B4 ABK] szarpie po delikatnym dodaniu gazu
Po tych objawach co pisze też na to obstawiam,pewnie sie przycina w tym zakresie obrotów i szarpie.mati86 pisze:gio3000, mi się nie wydaje żeby to był potencjometr bo jak pójdzie potencjometr to będziesz miał problem z obrotami i na przykład jak dodasz gazu to obroty bedą się utrzymywały po wyżej 2000.
trzeba szukać problemu gdzie indziej, układ WN,zapłon,przepływka.
-
- Forum Audi 80
czesc koledzy, moje ng po zmianie silnika na ktorym jezdzilem w innym aucie i latal jak wscieky zaczely sie problemy. auto pali na dotyk na zimnym na cieplym chwile trzeba pokrecic. auto do puki zimne jedzie normalnie jak sie rozgrzewa zaczyna szrpac, dzieje sie tak na gazie i benzynie. zalozylem z innego dobrze jezdzacego auta sonde lambde nowy czujnik spalania stukowego. zaplonem niekrecilem bo w innej budzie bylo super, ale tam nie bylo gazu. czego szukac?? zalozylem silnik kompletny z przeplywka, ze starych gratow na aucie zostala cewka wn
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-01-16, 18:56 ]
nie wiem czy zauważyleś ale temat dotyczy ABK a nie NG :!:
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2014-01-16, 18:56 ]
nie wiem czy zauważyleś ale temat dotyczy ABK a nie NG :!: