[80 B3]Czujnik wstecznego
Może nie koniecznie będzie to poważne co napisze ale zawsze jakaś podpowiedź: u mnie również nie działają światła od wstecznego a że nie za bardzo mam kiedy się z tym pobawić to wymyśliłem całkiem przypadkiem inny patent: podmieniłem wtyczki od światła przeciwmgłowego. Teraz jak wrzucam wsteczny to naciskam sobie guzik od światła przeciwmgłowego i mam piękne białe światełko wsteczne Jak będę miał więcej czasu to to zrobię już tak fachowo. Jak na razie to rozwiązanie mi wystarcza.
Fotka czujnika jest tutaj https://audi80.pl/b3-coupe-swiatlo-w ... htm#271855
Podaje plus po zapłonie.Easyrider pisze:ten czujnik podaje + czy masę?
-
- Forum Audi 80
Znalazłem u siebie czujnik biegu wstecznego ale nie wiem jak wypiąć z niego wtyczkę. Nie chce go wyjmować bo wiem jak to zrobić bo wystarczy odkręcić uchwyt który go trzyma a chce wyjąc wtyczkę żeby sprawdzić czy po zwarciu drucikiem światło cofania się zaświeci. No i problem że nie wiem jak to odłączyć od czujnika a do tego tam jest strasznie mało miejsca przy czujniku że ledwo ręka tam wchodzi. Może ktoś mi powiedzieć jak odpiąć tą wtyczkę od czujnika??
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Sprawdziłeś czy na pewno kable między siłownikiem w klapie na zgięciu są ok? Wtedy będziesz pewniejszy Do tego bezpiecznik nr. 14 podajże przynajmniej taki jest w b4, oświetlenie tablicy masz? Bo czujnik rzadziej się zdarza żeby padł...Soniak87 pisze:Witam nie ogarniam tego co czarekj napisał " W tym momencie jeżeli instalacja jest sprawna powinno zaświecić się światełko biegu wstecznego. Jeżeli światełko rozbłyśnie to miałeś rację bo winny był czujnik w skrzyni." u mnie zaświeciło to w końcu mam czujnik dobry czy zły?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80