[2.3 ng] Audi 90 (B3)Stożkowy Filtr powietrza z gazem?
-
- Forum Audi 80
Ok... Dziekuje wszystkim za pomoc a w szegolnosci Slonikowi, Doszedlem do wniosku że kupie jakis naprawde dobry filtr K&N i Doprowadze dolot powietrza osobna rura do filtra i teraz pytanie, Czy jesli mechanik zrobi mi otwor na ta rure z przodu kopuly filtra(orginalny jest z tylu) i zamontuje ja tam na stale (W kopule) Moge zostawic obydwa doloty czy moze byc tylko jeden?
-
- Forum Audi 80
Dzisiaj zobaczylem pod maske i powiem wam ze poprostu szczenka mi opadla bo z tego co widze "a widac niewiele" to na filtrze powietrza (Na obudowie od gory) sa rozne elementy jakas metalowa kopulka od ktorej wychodzi 6 takich srebrnych jak by przewodow ale z metalowa siatka zamiast gumowej izolacji i jakas czarna kopulka z tylku ktora ja bralem za obudowe filra powietrza ale ona jest prawie ze okragla i miejsce odpowiadajace wielkoscia filtowi powietrza jest na samym dole i nawet nie widze w ktora strone idzie orginalny dolot powietrza... Masakra Mam nadzieje ze moj mechanik to ogarnie i ze nie zaplace wartosci auta za wymiane fitra i zmontowanie dolotu
Będzie test dla filtra powietrza na razie rozwiązanie na próbę bo nie wiem czy nie będzie zbierało za dużo powietrza,wtedy po prostu rurkę skieruję się w drugą stronę lub gdzieś wyżej .Poza tym syf czy woda tak szybko nie pokona tych zakrętów :mrgreen:Dregan pisze:a jak sprawa syfu i wody ? to będzie zbierało przecież wszystko