[B4 ABT LPG] spalanie 20l/100km brak mocy, max 140km/h
Napisałem post, może ktoś zna gazownika dobrego z Lublina lub okolica, który mi to sprawdzi ;] Oddzielny post pod tym linkiem https://audi80.pl/b4-abt-lpg-gazowni ... htm#774738
zalazłem benzyny za 50 zł i zobaczę jak to spalanie wyjdzie ale ciężko będzie obliczyć bo jak lałem to dopiero na rezerwę wchodziłem... dodam, ze na benzynie występuje też coś w stylu moc moc moc spadek spadek moc moc moc i tak aż do 5 tysi obrotów. Jutro jadę do porządnego (podobno najlepszego w LBN) gazownika i może uda się to ogarnąć
Panowie wiem chyba w czym tkwi problem! Jak jeżdżę na benzynie to w okolicach 2 tysi obrotów tam gdzie on chce go przełączać na gaz (mimo, że jestem pozycji benzyny na przełączniku) to on i tak jakby próbował przełączyć i dopiero po chwili puszcza go z takiego zdławienia i jedzie dalej. Możliwe, żeby tam coś było nie tak z tym?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
z tym to zawsze problem jest a im mniejsze miasto tym gorzej.nie wiem czy jest u mnie mechanik w mieście któremu można zaufać i który to sprawdzi kompleksowo
Ja tak z zapłonem jeździłem i byłem u kilku którzy po sprawdzeniu twierdzili że zapłon jest ok! a po zakupie lampy i sprawdzeniu okazało się że nie jest ok.