[B3, B4 ALL] Rozlany zegarek elektroniczny.
-
- Forum Audi 80
tak jak napisałem w poprzednim poście - nie rysowałem schematu tylko od razu projektowałem płytkę i w programie procesora zrobiłem odpowiednie "połączenia" ... ponadto schemat i elementy to jedno, soft do procka to drugie ... poproszę o chwilę cierpliwości to wrzucę tu wszystko jak tylko wrócę do domu ( czyli w okolicach wtorku )
Niestety u mnie również zegarek rozlał jednakże z pomocą kolegi udało nam się wstawić zegarek na wyświetlaczu led. Przy okazji zmieniliśmy podświetlenie ze standardowej czerwieni na biel. Niestety sprawa wymaga jeszcze dopracowania ponieważ tarcza w kilku miejscach nie jest dobrze doświetlona :-| . Jednak zegarek został doposażony dodatkowo w niezależne sterowanie podświetleniem zegarów (podświetlenie zegarów ustawia się niezależnie od podświetlenia pozostałych elementów na całym kokpicie). Żeby było jeszcze ciekawiej zegarek przez 4s wyświetla czas, następnie 2s temp na zewnątrz auta, następnie przez 2s temp wewnątrz auta. Do dopracowania jest jeszcze zmiana foli na folię do wyświetlaczy led gdyż moja zbyt mocno przysłania wyświetlacz i zegarek w słoneczny dzień jest praktycznie niewidoczny. W niedługim czasie postaram się wrzucić krótki filmik ilustrujący działanie owego zestawu a póki co zdj
Witam jesteśmy w trakcie wykonania takiego zegarka niebawem postaram się go zamontować jeśli przejdzie test montażu w aucie i "pojeździ" przynajmniej tydzień jesteśmy w stanie zrobić kilka sztuk dla forumowiczów
Chce podziękować mojemu koledze który podjął się żmudnej pracy projektowania płytki PCB
oraz trawienia lutowania itd. procesu potrzebnego do wykonania tego projektu !
Dziękuje Marku W.
Chce podziękować mojemu koledze który podjął się żmudnej pracy projektowania płytki PCB
oraz trawienia lutowania itd. procesu potrzebnego do wykonania tego projektu !
Dziękuje Marku W.