Witam.
Wymieniałem ostatnio nagrzewnicę wg poradnika, i oto, na co się napotkałem.
Przestało działać podświetlenie liczników i panelu nawiewów, oraz nie działa dmuchawa. Obrotomierz działa, prędkościomierz nie wiem, ale pewnie też. Światła mijania, drogowe, kierunki, wycieraczki działają.
Kostki są wpięte prawidłowo, nie mam pojęcia co może być nie tak..jestem początkującym i raczej laikiem, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam jakiś dodatkowy przewód na kostce żóltej do licznika, czy on może powodować wszystkie problemy?
Audi ma oprócz standardu tempomat.
Zrobię zdjęcia jak tylko dorwę aparat.
[2.0 ABK 115] Po wymianie nagrzewnicy problemy
[2.0 ABK 115] Po wymianie nagrzewnicy problemy
Ostatnio zmieniony 30 sie 2012, 06:33 przez illusion, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
illusion, podlacze sie do tematu,
poradziles sobie? bo mam podoby problem z podswietleniem licznika i nawiewu,
w dodatku masz namiar na poradnik jak zdemontowac /wyciaganac obudowe dmuchawy?
zaczelem to demontowac bo nie dzialaly pokretla, i okazalo sie ze jedna linka spadla z pokretla, druga linka ulamal sie plastik z obudowy, i krecenie na nic sie nie zdalo, chce teraz sciaganc obudowe ale nie wiem jak, i czy jak mam manualna klime to czy bede musial odczepiac przewody klimy/nagrzewnicy?
i czy obudowa wersji bez klimy jest taka sama jak do wersji z klima manualna?
poradziles sobie? bo mam podoby problem z podswietleniem licznika i nawiewu,
w dodatku masz namiar na poradnik jak zdemontowac /wyciaganac obudowe dmuchawy?
zaczelem to demontowac bo nie dzialaly pokretla, i okazalo sie ze jedna linka spadla z pokretla, druga linka ulamal sie plastik z obudowy, i krecenie na nic sie nie zdalo, chce teraz sciaganc obudowe ale nie wiem jak, i czy jak mam manualna klime to czy bede musial odczepiac przewody klimy/nagrzewnicy?
i czy obudowa wersji bez klimy jest taka sama jak do wersji z klima manualna?