[All] Ile palą nasze autka ?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to zapraszam do mnie do auta i to na 18 calowych kołach na trasie do krakowa 9 litrów z czego dwie godziny w Łodzi w mega korku. W mieście jak się jeździ normalnie od 11 do 13. A nigdy po zrobieniu wszystkiego nie spalił mi więcej niż 14 litrów ale to wtedy na liczniku na autostradzie dużo dużo więcej od dozwolonej prędkości i to na najkrótszej skrzyni CGT. A że na skrzyni cdy silnik ma tylko 2400 obrotów i każda górka działa jak hamulec bo mocy za bardzo przy tej prędkości silnika nie ma i trzeba deptać wtedy gaz to jednak wolę swoją skrzynie gdzie gaz mogę dosłownie muskać a z górkami nie mam problemu bo przy 100km\h mam 3000 tys obrotów więc długa skrzynia owszem dobra sprawa ale jak ma się mocy pod nogą wtedy a nie fabryczne 90 koni i jak by nie patrzeć ciężkie auto. Ale tak to jest jak się montuje zamienniki w układzie zapłonowym...dobierze nie właściwe świece czy założy przewody zapłonowe sentecha a zakład gazowniczy poświecą na auto maks 30 min z analizatorem. Ogarnięcie wszystkiego mnie sporo kosztowało. Analizator pożyczyłem od gazownika na jeden wieczór i walka z odpowiednią dawką powietrza (za dużo powietrza przy lpg nie jest wskazane a ja nawet obecnie nie mam dolotu spod prawej lampy do obudowy fitra powietrza)a analizatorem i odpowiednio ustawionym zapłonem i gra wszystko już kilka dobrych miesięcy. Więc to że innym pali tyle nie znaczy że tak jak jest u każdego.schack pisze:A ja jak butnę to mi ABT spali i 16 litrów gazu I nie wierzę w spalanie 10 litrów gazu po mieście silników 2.0 i wyżej, szczerze to nawet na trasie koło 11-12 spala pewnie ;]