[AAH+LPG] Kontrolka oleju - mało mocy, pali na 5 cyl.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzesiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
[AAH+LPG] Kontrolka oleju - mało mocy, pali na 5 cyl.
Witam ostatnio wybrałem się przepalić Audi i wszystko było miło pięknie pojechałem na myjnie umyłem auto wyjechałem, i zapalila się kontrolka oleju, wróciłem tak na podwórko zobaczyłem plamę oleju sprawdziłem stan ale było ok, okazało się że olej wyciekał przez wsuwkę w czujniku takim małym z brązową wtyczką wkręconym w miske, autu też brakowało mocy i zaczeło nie równo pracować pukała szklanka na lewej głowicy tj. od kierowcy auto na benzynie chodzi tak średnio ale z Gazem nie było problemów teraz za to jest lipa bo na benzynie je zalewa i cięzko pali a na gazie nie chce jechać:/ POMOCY:)
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, 14:27 przez gregRS2, łącznie zmieniany 2 razy.
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Coś w tym jest...bo panewka dokładnie tak, kontrolka oleju + wyciek, czyli prawdopodobnie panewka a nie szklanka, do tego ciężko pali i nie równo chodzi.Leo pisze:a skąd wiesz, że szklanka, bo na moje to wygląda na panewkę
Leo, U mnie coś stuka w silnku przy odjeciu gazu, tak metaliczne stuki, przy rozpedzaniu sie nie, dwóch powiedziało mi ze to na pewno panewka, jedni ze szklanka. No ale mi nie wyskakuje zadna kontrolka oleju, auto jeździ normalnie, pali super itp. I taki objaw mam juz z poł roku, czy Leo ty stawiasz u mnie na panewkę czy na szklankę ? <ok>
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
AAH z 2002 roku? Widzę że przestali je produkować pod koniec 1997 a w cabrio pod koniec 2000: http://www.audiklub.org/silniki/aah/all ... x/all.htmlMadison pisze:naszczescie jest 2 motor z 2002 roku bodajze z a4 z przebiegiem 30tys i nie wiem czy nie podmienie motorow:)
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2012, 22:58 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzesiek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
no i ciekło przez wsuwkę czujnika a nie palił jak powinien bo przy odłączaniu wtrysku upierdzielił się ten różowy plastik trzymający wsuwki i one wyszły Panewki mam ok niby ale szklanka chyba jest do dupy oleju ubyło ok 0.8l teraz jest norma
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, 14:26 przez gregRS2, łącznie zmieniany 1 raz.