[B3 1.9D] Światła długie - brak
[B3 1.9D] Światła długie - brak
Witam
Po wizycie w myjni "straciłem" światła długie. Objaw jest taki, że po przełączeniu z mijania na długie, mijania gasną (co jest prawidłowe), natomiast długie się nie zapalają, nie zapala się również kontrolka świateł długich. Nie ma napięcia na bezpiecznikach.
Po wyjęciu żarówek (obu, wyjęcie jednej niczego nie zmienia) pojawia się napięcie na kostce i zapala się kontrolka świateł długich (gdy je włączę).
Bezpieczniki sprawdzone i są dobre, żarówki sprawdzone - dobre (wymieniałem je na nowe i też bez zmian), wymieniłem pająk (sprawny, z innego auta) i dalej to samo, podstawiłem swój do innego auta i tam działa.
Macie jakieś pomysły?
Kable sprawdzone i nie mają zwarć ani do masy ani do innych (sąsiednich) kabli.
Po wizycie w myjni "straciłem" światła długie. Objaw jest taki, że po przełączeniu z mijania na długie, mijania gasną (co jest prawidłowe), natomiast długie się nie zapalają, nie zapala się również kontrolka świateł długich. Nie ma napięcia na bezpiecznikach.
Po wyjęciu żarówek (obu, wyjęcie jednej niczego nie zmienia) pojawia się napięcie na kostce i zapala się kontrolka świateł długich (gdy je włączę).
Bezpieczniki sprawdzone i są dobre, żarówki sprawdzone - dobre (wymieniałem je na nowe i też bez zmian), wymieniłem pająk (sprawny, z innego auta) i dalej to samo, podstawiłem swój do innego auta i tam działa.
Macie jakieś pomysły?
Kable sprawdzone i nie mają zwarć ani do masy ani do innych (sąsiednich) kabli.
Zgadzam się z przedmówcą, też chciałbym się dowiedzieć co było winne i jak naprawiłeś tę usterkę. Mam ten sam problem, jak włączę długie to robi się ciemno ale jak tylko chcę pomrugać długimi to nie ma kłopotu. Co prawda ja posiadam B4, ale nie sądzę aby rozwiązanie instalacji oświetleniowej znacznie się różniło.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- markus2208
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80