[All] Przygotowania auta do zimy
U mnie lusterka już zainstalowane, jeszcze jakieś zasilanie podłączyć. Rozebranie drzwi, przeciągnięcie kabli i poskładanie tego zajęło mi 4 godziny - masakra. Jak ktoś spadnie na takie genialny pomysł, to służę pomocą. Teraz mam problem z zamkami - coś w nich strzela przy otwieraniu i zamykaniu z kluczyka...chyba coś źle poskładałem
- siwusek216
- Forum Audi 80
Nie trzeba, ale pałowania z tym co nie miara. Ze 6 godzin mi zeszło, bo przeciągnięcie kabli nie było łatwe. Ja robiłem to tak:Michałek pisze:tomo
Jutro instalacja matek podgrzewającychna lusterk
Oc z tym chodzi powiedzcie mi cza szkła luster wymieniac.
- zdejmujesz boczki drzwi (4+4 śrubki, pamiętaj, że korbka szyby jest na śrubkę a nie na drucik
- odkręcasz lusterka od drzwi (jest łatwiej)
- zdejmujesz szkła z lusterek, nożem do papieru odcinasz plastik mocujący od szkła (delikatnie i ostrożnie)
- przyklejasz matki http://www.allegro.pl/item248066655_pod ... miec_.html
ważne aby w tym plastiku czymś rozgrzanym zrobić dziury na wyprowadzenie kalbi zasilających
- sklejasz całość
- kable przeciągasz za pomocą stalowej linki długości 30-50 cm, dość twardej
Najwięcej zabawy jest z przeciągnięciem przewodów, ale da się je pochować. Pierwotnie chciałem to podłączyć pod ogrzewanie tylnej szyby, ale stwierdziłem, że wygodniej będzie zrobić osobny włącznik. Zasilanie od zapalniczki, ale chciałbym wstawić jakiś bezpiecznik - ktoś poradzi jaki - po drodze. To tyle....A jeszcze rada - przy obecnych temperaturach proponuję robić to najlepiej w garażu...Pzdr.
Jutro podłączę zasilanie i powiem jaki efekt, swoją drogą dziś rano już by sie to przydało...A powiedzcie mi może czy takie coś http://www.allegro.pl/item248628198_248628198.html pomaga przy niskich temperaturach choć trochę utrzymać ciepło. Wiem, że na noc to i tak psu na buty, ale jak się w ciągu dnia jeździ i staje powiedzmy na 1-2 godziny, to czy utrzyma to coś. Słyszałem też o jakiś ocieplaczach na akumulator - ktoś przerabiał coś takiego?