[B4 1.9 tdi 1Z] Colour edition z jakimś tam wypasem :)
[B4 1.9 tdi 1Z] Colour edition z jakimś tam wypasem :)
Witam!
Chciałbym przedstawić swoje auto. Jest to Audi 80 z silnikiem 1.9tdi o oznaczeniu 1Z. Auto z 94r na nowszym osprzęcie pierburg. Samochód kupiłem w kwietniu tego roku(2012) jednak już teraz mogę śmiało stwierdzić że był to trafiony zakup <ok>
Krótka historia samochodu..audi od kwietnia 2011r w kraju. Wcześniej miała jednego właściciela w Niemczech, pierwszy właściciel w Polsce pracował u tegoż Niemca i od niego odkupił auto. Samochód bardzo poszanowany. Absolutnie bezwypadkowy i z oryginalnym przebiegiem. Nie widział turasa ani polskich handlarzy, cena jaką zapłaciłem nie była okazyjna ale teraz już wiem że był wart tych pieniędzy.
Wyposażenie to:
soczewki
zderzak s2
WEBASTO :mrgreen: na pilota LCD(zasięg sprawdzony co najmniej 50m)
klimatyzacja
ABS
el. szyberdach
wspomaganie kierownicy
zawieszenie gwintowane z przodu i z tyłu poświadczone niemieckim TÜV
Co już zrobiłem:
wymiana rozrządu(paski,rolki,napinacze,pompa wody,pasek alternatora, pasek wspomagania)
wymiana wszystkich płynów i filtrów(olej to Valvoline 5W40 DuraBlend fullsyntentyk :mrgreen: )
zaślepiony EGR
wywalony katalizator
wtryski od AFN
komp 16bit z mocnym softem od kostrz'a
zamontowany short shifter
felgi Ronal Bolero 17'(pomalowane proszkowo+nowe opony Bridgestone 215/40/17)
i auto jeździ bardzo przyjemnie, przy umiarkowanym apetycie na paliwo
Plany:
kierownica sline(poszukuję)
zderzak tył od s2(poszukuję)
naprawa gumowych listw
wymiana tłumika końcowego na ori(tłumik już wypolerowany, leży w garażu)
zmiana wnętrza na skórzane bądź gruby jasny welur, najlepiej pół kubełki(poszukuję)
montaż el. szyb oraz el.lusterek(będę poszukiwał jak znajdę tapicerkę z fotelami)
w przyszłości odnowienie lakieru.
Parę fotek tuż po zakupie:
oraz aktualne, robione na szybko a samochód nie był myty ani odkurzany do zdj :oops:
Zdjęcie Webasto oraz pilota LCD <ok>
Mam nadzieję że komuś się podoba. Pozdrawiam
Chciałbym przedstawić swoje auto. Jest to Audi 80 z silnikiem 1.9tdi o oznaczeniu 1Z. Auto z 94r na nowszym osprzęcie pierburg. Samochód kupiłem w kwietniu tego roku(2012) jednak już teraz mogę śmiało stwierdzić że był to trafiony zakup <ok>
Krótka historia samochodu..audi od kwietnia 2011r w kraju. Wcześniej miała jednego właściciela w Niemczech, pierwszy właściciel w Polsce pracował u tegoż Niemca i od niego odkupił auto. Samochód bardzo poszanowany. Absolutnie bezwypadkowy i z oryginalnym przebiegiem. Nie widział turasa ani polskich handlarzy, cena jaką zapłaciłem nie była okazyjna ale teraz już wiem że był wart tych pieniędzy.
Wyposażenie to:
soczewki
zderzak s2
WEBASTO :mrgreen: na pilota LCD(zasięg sprawdzony co najmniej 50m)
klimatyzacja
ABS
el. szyberdach
wspomaganie kierownicy
zawieszenie gwintowane z przodu i z tyłu poświadczone niemieckim TÜV
Co już zrobiłem:
wymiana rozrządu(paski,rolki,napinacze,pompa wody,pasek alternatora, pasek wspomagania)
wymiana wszystkich płynów i filtrów(olej to Valvoline 5W40 DuraBlend fullsyntentyk :mrgreen: )
zaślepiony EGR
wywalony katalizator
wtryski od AFN
komp 16bit z mocnym softem od kostrz'a
zamontowany short shifter
felgi Ronal Bolero 17'(pomalowane proszkowo+nowe opony Bridgestone 215/40/17)
i auto jeździ bardzo przyjemnie, przy umiarkowanym apetycie na paliwo
Plany:
kierownica sline(poszukuję)
zderzak tył od s2(poszukuję)
naprawa gumowych listw
wymiana tłumika końcowego na ori(tłumik już wypolerowany, leży w garażu)
zmiana wnętrza na skórzane bądź gruby jasny welur, najlepiej pół kubełki(poszukuję)
montaż el. szyb oraz el.lusterek(będę poszukiwał jak znajdę tapicerkę z fotelami)
w przyszłości odnowienie lakieru.
Parę fotek tuż po zakupie:
oraz aktualne, robione na szybko a samochód nie był myty ani odkurzany do zdj :oops:
Zdjęcie Webasto oraz pilota LCD <ok>
Mam nadzieję że komuś się podoba. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2012, 19:00 przez damiango, łącznie zmieniany 2 razy.
-
OnlineKrzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
w planach mam zderzak z compi/s2, ten założył Niemiec i łagodnie mówiąc wygląda bardzo słabo szpeci całe auto a ja sam czasami wstydzę się nim jeździć
śledzę na bieżąco allegro oraz naszą autogiełdę, ogłoszenie widziałem ale powiedzmy że szukam czegoś w lepszym stanieTighe pisze: w dziale kupie/sprzedam jest akurat jeden zderzak z compi <nutka>
Murdzi pisze:Jak przeczytałem nazwę tematu, że jest to colour edition, zanim jeszcze zdjęcia zobaczyłem, to liczyłem, że będzie to mój ulubiony różowy kolor. A tu lipa - ciemny Tapicerki za to zazdroszczę, najładniejsza jaka była w B4...
Według mnie jest to najładniejszy kolor z palety B4. Różowy widziałem i rzeczywiście zwraca uwagę Tapicerka, jeśli znajdzie sie skóra lub gruby jasny welur będzie na sprzedaż więc jeśli byłbyś chętny.. <ok>
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
damiango, nie widziałem Twojej coupe'ty ale zastanawiało mnie czemu przesiadłeś się na sedana. W 8b z tego co pamiętam miałeś dużo lepsze wyposażenie
Co do sedana... bardzo fajnie wygląda, kolor fajny tylko trzeba by go wypolerować wtedy byłby ogień :mrgreen:
Gwint jakiej firmy :?: Czemu nie skręcony do końca :?: :mrgreen:
Co do sedana... bardzo fajnie wygląda, kolor fajny tylko trzeba by go wypolerować wtedy byłby ogień :mrgreen:
Postaram się powoli doposażać sedana aby nie odstawał za bardzo, najbardziej brakuje mi skóry i grzanych stołków <buu> ale mam nadzieje że to tylko kwestia czasu kiedy u mnie zagoszczą do coupe sentyment został i jeśli kiedyś będę szukał takiego auta to już chyba tylko s2 <ok>Niki20 pisze:damiango, nie widziałem Twojej coupe'ty ale zastanawiało mnie czemu przesiadłeś się na sedana. W 8b z tego co pamiętam miałeś dużo lepsze wyposażenie
Co do gwintu..pojęcia nie mam, muszę poszukać w papierach co to za firma :roll: Już teraz jest twardo i czuć naprawdę każdą nierówność na drodze. W przyszłości pomyślę o jakimś bardziej komfortowym zawiasie.