[All] Interfejs. Diagnostyka silnika samodzielnie?
- radek kocio
- Forum Audi 80
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie kombinuje, tylko ciekaw jestem waszych opinii na temat tego VAG-a. Jeżeli już kupować Interfejs to tylko Viaken, nie ma innej alternatywy? Pytam bo się nie znam.Danek pisze:ale kombinujesz jak koń pod górkę
Fakt, źle zinterpretowałem, mój błąd.Danek pisze:nie program jest w j.polskim tylko instrukcja
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Nie twierdzę, że tylko Viaken robi dobre fejsy. Ale nie wiem czy zauważyłeś, że już wcześniej zwracałem uwagę na rodzaj wtyku (u nas jest OBD1, a ten linkowany przez Ciebie OBD2). To są dodatkowe zupełnie niepotrzebne wydatki. Poza tym czytając różne opinie na forach widzę, że dużo ludzi używa właśnie Viakena i nie mają jakichś większych problemów z tym fejsem. Po prostu jest to sprawdzony producent i tyle. Po co wyważać otwarte drzwi? .
- radek kocio
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
I tu jest mały zonk, bo niestety nie wszystkie wersje VAG-a współpracują z każdym fejsem. Przeważnie jest tak, że starsze autka, jak nasze wymagają zastosowania fejsów i oprogramowania nieco starszego, które nie obsłuży nowszych wersji autek i oprogramowania. Na stronie Viakena jest zamieszczona tabela kompatybilności fejsów, softu i samochodów, które są przez nie obsługiwane bądź nie.radek kocio pisze:a propo fejsów można do nich stosować vag jaki sie chce czy są robione pod konkretnego vag-a
- radek kocio
- Forum Audi 80
- radek kocio
- Forum Audi 80
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Odświeżę temat bo mam pytanie.
Kupiłem Vaga pod usb i przejściówkę do naszych audi.W golfie wszystko jest ok łączy się i nie mam problemów, jednak jak podłączam do audi to kaplica nie chce się połączyć chociaż wszystko jest ok-pory com się zgadzają dioda w interfejsie świeci a połączenia brak :-| Czy możecie mi coś podpowiedzieć? mój nabytek to coś takiego:
http://www.allegro.pl/item945121029_int ... mocja.html
Kupiłem Vaga pod usb i przejściówkę do naszych audi.W golfie wszystko jest ok łączy się i nie mam problemów, jednak jak podłączam do audi to kaplica nie chce się połączyć chociaż wszystko jest ok-pory com się zgadzają dioda w interfejsie świeci a połączenia brak :-| Czy możecie mi coś podpowiedzieć? mój nabytek to coś takiego:
http://www.allegro.pl/item945121029_int ... mocja.html