Panowie, mam mega problem.Otóź w moim przewodzie na odcinku elastycznym, przewód sparciał i ciśnienie go rozpycha. Nigdzie w mojej okolicy nie zakuwają przewodów elastycznych na metalowe o średnicy fi6. Oryginał w ASO jest, ale za 470,00zł... :-x yyy...
Co robić? Na szrotach ucinają te przewody przy wyciąganiu skrzyni z budy. Zależy mi bardzo na czasie.
[80 B3] Przewód pompa sprzęgła -> wysprzęglik
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
LUPO, tak. Nie ma niestety w ogóle w bazach IC i Foty. Myślałem nad wstawieniem przewodu hamulcowego elastycznego ale tam są końcówki M10 i rurka fi4,70. A przewód ciśnieniowy hydrauliki sprzęgła ma rurki fi6,00 i końcówki M12. W Sosnowcu i okolicach nikt nie ma maszynki do zarabiania takiej średnicy, a koszta zrobienia redukcji wynoszą ponad 200zł (materiały + 80zł robocizna). Jutro jeszcze jadę do firmy zajmującej się hydrauliką maszynową może oni mi zakują nowy fragment elastycznego przewodu.
Na alledrogo są używane przewody po 20-40zł, ale zamawiając to przez pocztę miałbym to hmm za tydzień? :-x . A auto jest potrzebne, a auto pożyczone od sąsiada pali mniej więcej tyle co Jelcz M120 .
[ Dodano: 2012-09-14, 20:22 ]
Z innych samochodów też nie pasuje (A4, Passaty, Polo, Cordoby... 90<) tam średnice przewodów zostały właśnie zmienione już na te od układów hamulcowych a nakrętki na M10 i tu już nie ma tego problemu.
Na alledrogo są używane przewody po 20-40zł, ale zamawiając to przez pocztę miałbym to hmm za tydzień? :-x . A auto jest potrzebne, a auto pożyczone od sąsiada pali mniej więcej tyle co Jelcz M120 .
[ Dodano: 2012-09-14, 20:22 ]
Z innych samochodów też nie pasuje (A4, Passaty, Polo, Cordoby... 90<) tam średnice przewodów zostały właśnie zmienione już na te od układów hamulcowych a nakrętki na M10 i tu już nie ma tego problemu.
żebyś mieszkł bliżej Trójmiasta to dałbym ci namiary
zadzwoń do tego sklepu i zapytaj się czy można kupić zamienniki http://www.klmauto.pl/
zadzwoń do tego sklepu i zapytaj się czy można kupić zamienniki http://www.klmauto.pl/