Audi coupe by Vigo - V8 ABZ sezon 2016 :)
- karolas123
- Forum Audi 80
Nic nie da tyle szczęścia, co własne przymiarki zakończone sukcesem. Nawet jeśli ten sukces obciążony jest wieloma przeliczeniami, to finalnie daje odczucia jak MDMA w najwyższym stężeniu i jakości. Szkoda tylko, że na te uczucie przy pierwszej przejażdżce musimy poświęcić tak dużo czasu i środków, a mija to tak szybko...
Vigo, czekam na filmik z odpalenia V8.
Vigo, czekam na filmik z odpalenia V8.
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Z racji braku czasu praktycznie nic nie mogę ruszyć do przodu z pracą przy coupe:/ drażni mnie to, że tyle czasu to wszystko stoi i się kurzy, no ale niestety...
Natomiast wziąłem się za 90tkę... Zaczęło się od wymiany tylnych hamulców, wymiany przegubu od pasażera, zmiany tłumika końcowego... aż do obniżenia przodu o 3cm i zmiany kierunków:) Muszę też jakoś dbać o pojazd do jazdy na codzień:)
Pozdrawiam!!
Natomiast wziąłem się za 90tkę... Zaczęło się od wymiany tylnych hamulców, wymiany przegubu od pasażera, zmiany tłumika końcowego... aż do obniżenia przodu o 3cm i zmiany kierunków:) Muszę też jakoś dbać o pojazd do jazdy na codzień:)
Pozdrawiam!!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Wziąłem się za ten nieszczęsny pierścień do rozrusznika. Pomyślałem, że zrobię to samemu, ale oczywiście były pewne założenia: 1) nie naruszyć ani trochę średnicy wewnętrznej pierścienia, oraz nie odkształcić jego płaszczyzny, nie przegrzać ani nie zgiąć...
I tu z pomocą przypomniało mi się o mini szlifierce i maleńkich tarczach do cięcia:
Efekt po 4 godzinach !!!
ogólnie: 35 mini tarcz:P i jedna duża ze szlifierki.... pełno opiłków wbitych w czoło... ale działa !!
PS no i szukam jakiegoś fajnego miejsca do zdjęć w okolicach szczecina:
Pozdrawiam!
I tu z pomocą przypomniało mi się o mini szlifierce i maleńkich tarczach do cięcia:
Efekt po 4 godzinach !!!
ogólnie: 35 mini tarcz:P i jedna duża ze szlifierki.... pełno opiłków wbitych w czoło... ale działa !!
PS no i szukam jakiegoś fajnego miejsca do zdjęć w okolicach szczecina:
Pozdrawiam!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No i się stało się:D Jak udało mi się odciąć pierścień to wiadomo. Fabrycznie o dziesiętne milimetra był mniejszy niż powierzchnia na dwumasie:
Byłem dzisiaj u znajomego, żeby skorzystać z palnika... oto efekt grzania pierścienia od rozrusznika przez ok 5 min:D
No i wiadomo, że zaraz pobiegłem do garażu:D
Ku mojemu zaskoczeniu ustawiłem wał na położenie GMP, zeby zobaczyć jak na dwumasie będzie ustawiony trigger na 60-2... i co?:D GMP jest, i znacznik wypada w miejscu dokładnie tam gdzie jest czujnik położenia wału na skrzyni 01E
Puki co nie składam skrzyni z silnikiem, dopiero jak założę obie głowice i zaleje silnik olejem, to sprawdzę jak pierścień chodzi z rozrusznikiem, tak, żeby nie mieć wpadki jakby już wszystko było trwale zamontowane...
Pozdrawiam!!
Byłem dzisiaj u znajomego, żeby skorzystać z palnika... oto efekt grzania pierścienia od rozrusznika przez ok 5 min:D
No i wiadomo, że zaraz pobiegłem do garażu:D
Ku mojemu zaskoczeniu ustawiłem wał na położenie GMP, zeby zobaczyć jak na dwumasie będzie ustawiony trigger na 60-2... i co?:D GMP jest, i znacznik wypada w miejscu dokładnie tam gdzie jest czujnik położenia wału na skrzyni 01E
Puki co nie składam skrzyni z silnikiem, dopiero jak założę obie głowice i zaleje silnik olejem, to sprawdzę jak pierścień chodzi z rozrusznikiem, tak, żeby nie mieć wpadki jakby już wszystko było trwale zamontowane...
Pozdrawiam!!
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Słonik mam nadzieję, że kiedyś uda mi się zawitać do was na jakieś zloty, bo ostatnio widziałem chyba u Delika na fb zdjęcia na którym stało też Twoje OOOO U nas w Szczecinie niestety jest nas zaledwie kilku, więc jak widzę wasze fotki to zazdroszczę !!
PS nagrałem na prośbę jednego kolegi tu z forum jak brzmi wydech w 90tce na chwilę obecną:
Pozdrawiam !
PS nagrałem na prośbę jednego kolegi tu z forum jak brzmi wydech w 90tce na chwilę obecną:
Pozdrawiam !
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Zbieram te graty i zbieram i co chwile mi się lampka włącza na coś nowego... Pora deszczowa się zaczęła stąd też możliwości pracy przed garażem nieco mi się ograniczyły...
Przyszedł mi już zestaw uszczelek i szpilek do głowic V8. W tym miesiącu jeszcze głowice trafią do planowania.
Skoro decyzja padła na skrzynię manual to również musiałem się zaopatrzyć w mocowania skrzyni manualnej. Na chwilę obecną strona pasażera już jest:
W między czasie idąc na spacer z psem bawię się w przedniego grilla a`la RS2:
No i przypadkiem trafił mi się taki zestawik.... a do czego to nie muszę mówić:
Na ostatnim zdjęciu widać, że jeszcze brakuje mi najważniejszego.... regulowanych tulejek:
Ktoś wie gdzie takie wykonać? pamiętam, że tutaj ktoś się kiedyś ogłaszał ale przeszukuje forum i nic nie mogę się doszukać:/ Jakieś sugestie Panowie??????
Pozdrawiam!
Przyszedł mi już zestaw uszczelek i szpilek do głowic V8. W tym miesiącu jeszcze głowice trafią do planowania.
Skoro decyzja padła na skrzynię manual to również musiałem się zaopatrzyć w mocowania skrzyni manualnej. Na chwilę obecną strona pasażera już jest:
W między czasie idąc na spacer z psem bawię się w przedniego grilla a`la RS2:
No i przypadkiem trafił mi się taki zestawik.... a do czego to nie muszę mówić:
Na ostatnim zdjęciu widać, że jeszcze brakuje mi najważniejszego.... regulowanych tulejek:
Ktoś wie gdzie takie wykonać? pamiętam, że tutaj ktoś się kiedyś ogłaszał ale przeszukuje forum i nic nie mogę się doszukać:/ Jakieś sugestie Panowie??????
Pozdrawiam!